3 Ekim 2024 Perşembe

Devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı

ESP, Kasım şehitler ayı dolasıyla İstanbul ve İzmirde devrimcilerin mezarları başında anma düzenledi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Kasım şehitler ayı dolayısıyla devrim ve sosyalizm mücadelesinde hayatını kaybedenleri andı.

Ümraniye'de bulunan Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda, "Bize verdiğin onuru daima gururla taşıyacağız. Devrim şehitleri ölümsüzdür" yazılı pankart açan sosyalistler, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Şehitlerin mücadele hayatının anlatıldığı konuşmalarda, "Anıları ışığında onlardan öğrenip, onlarla beraber savaşacağız. Şan olsun devrim ve sosyalizm şehitlerine" denildi.

Anma, sloganlarla sona erdi.

İZMİR
İzmir'de ise ölüm orucu şehidi Hüseyin Kayacı ile geçtiğimiz aylarda rahatsızlıkları nedeniyle yaşamlarını yitiren İlkay Özbolat, Asım Yelkovan ve İbrahim Tuna'nın mezarı başında anma düzenlendi. 

ESP İzmir İl Örgütü üyeleri ilk olarak ölüm orucu direnişine yaşamını yitiren Hüseyin Kayacı'nın Menemen Asarlık Mezarlığı'ndaki mezarı başında anma yaptı. Saygı duruşunun ardından Kayacı'nın mücadele hayatı anlatıldı, mücadele bayrağının yükseltileceği kaydedildi.

Daha sonra ESP üyeleri İlkay Özbolat, İbrahim Tuna ve Asım Yelkovan'ın mezarları ziyaret edildi. Yapılan konuşmalarda, onların yaşamlarından örnek alınarak mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.