3 Ekim 2024 Perşembe

Devrim şehitleri Ankara'da anıldı

Ankara'da devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anıldı. 

Ankara'da devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı. Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından, şehitlerin yaşamlarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Ardından ESP adına yapılan konuşmada, "Kasım'ın çağrısı için bir araya geldik" denildi.

Devrim şehitlerinin mücadelesi ve ödediği bedeller ile mücadelenin büyüdüğü vurgulanarak, "Yoldaşlarımızın yaşamlarında hiçbir zaman özel bir gelecek isteği mücadelenin önüne geçmedi. Kasım'ı kendi devrimciliğimizde çağrıya dönüştürelim, yaşam ve ölüm arasındaki gerçeğe göz dikelim. Sıradanlığı kahramanlaştıran insanların hep olacak. Karadeniz'in dalgalarından bakan Suphi, Karadeniz'in dağlarından bakan Koray'la devam ediyoruz" denildi.

'GENÇLİK SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE KAVGA YOLUNU SEÇTİ'
SGDF adına yapılan konuşmada ise, "Devrim için ne yapabilirim" sorusunun yanıtı için devrim şehitlerinin yaşamının irdelenmesi gerektiği kaydedildi. 

Konuşmada, "Şehitlerimizin konuşmalarında 'ben' yoktu. Partili bir yoldaş olarak konuşuyorlardı, devrimin ihtiyaçlarına nasıl cevap olacaklarını anlatıyorlardı. Aradığımız cevap bu yüzden şehit yoldaşların yaşamında. Sosyalist gençlik, şehitlerin yaşamını gençlikle buluşturma yolunda ilerliyor" denildi.

Şiir dinletisinin yapıldığı anma, şehitleri tanıyanların anılarını anlatmasının ardından sona erdi.

Dersim'de de devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı.