2 Ekim 2024 Çarşamba

Devrim çınarı Asım Yelkovan son yolculuğuna uğurlandı

ESP Buca İlçe Başkanı ve 45 yıllık devrimci Asım Yelkovan bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Buca İlçe Başkanı, 45 yıllık devrimci Asım Yelkovan, Buca Kaynaklar-Yeni Mezarlıkta yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine ailesi, yoldaşları, HDP il ve ilçe yöneticileri, İHD, DİSK/Emekli-Sen, Gültepe Kentsel Dönüşüm Derneği yöneticileri katıldı.

Asım Yelkovan son yolculuğuna uğurlandıktan sonra mezar başında anma gerçekleştirildi. "Asım yoldaş kavgamızda yaşıyor" sloganının atıldığı anma saygı duruşuyla başladı.

ALTINMAKAS: YOLDAŞLIĞINLA DAİMA BİZİMLESİN
Anmada ESP adına konuşan Kerim Altınmakas, "Asım yoldaştan öğrendiğimiz devrimin sürekliliğiydi. Devrim mücadelesinde hiç geri adım atmadı. Her meydanda her açıklamada yer aldı. Yoldaşlığıyla, inancıyla mücadelemizde yaşayacak. Daima bizimlesin Asım" dedi.

KOLUKISA: ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK
HDP İzmir İl Örgütü adına konuşan Cuma Kolukısa, "Asım yoldaşı 12 yıldır tanıyordum. Tanıdığımdan bu yana mücadelenin sorunları gündemindeydi. Daha 2 gün önce HDP üye standında görüştük. Dün 10 Ekim anmasındaydı. Çok acı bir sürpriz oldu. Ondan çok şey öğrendik anısı mücadelemizde yaşayacak" diye kaydetti.

İZGİ: HEP UMUTLU OLDU
HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Hayat İzgi, "Asım abi her zor anımızda yanımızda oldu. Hep umutlu ve yapıcı biriydi. Hiç bireysel bakmadı, hep toplumsal baktı. İyi ki tanıdık onu. Anısı önünde eğiliyorum" diye konuştu.

ÇİÇEK: İNSAN HAKLARINA DUYARLIYDI
İHD İzmir Şube Yöneticisi Ahmet Çiçek ise "Her açıklamada karşılaştık. Cumartesi eylemlerinde o vardı. Hasta tutsak eylemlerinde o vardı. Doğa eylemlerinde o vardı. İnsan hakları eylemlerinde o vardı. İnsan haklarına duyarlı bir insanı tanımanın gururunu taşıyoruz. Sosyalistti ve sosyalist olması onu bu denli güzel yapıyordu. Her zaman bizimle olacak" dedi

DEMİRPENÇE: HAYATININ SON ANINA KAD8AR MÜCADELE ETTİ
45 yıl birlikte devrimci mücadele veren Hasan Demirpence de Asım Yelkovan'ı ilk tanıdığı döneme, mücadelesinden vazgeçirmek için yapılan sürgünlere, baskılara değindi. Demirpence, "Hayatının son anına kadar mücadele etti. Devrimciler ölmez, Asım da ölmeyecek" diye belirtti.

GÜGÜLTEN: ASIM'I KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ
Gültepe'de başlatılan kentsel dönüşüm projesine karşı dernek çalışmasında Asım Yelkovan ile çalışma yürüten İmam Gügülten, Gültepe Kentsel Dönüşüm Derneği çalışmasından bahsetti. Yanyana çalışma yürüttüklerini söyleyen Gügülten, "Derneğimizin kuruluş aşamasında bu haber bizi çok üzdü. Bunun derin üzüntüsünü yaşıyoruz" diye vurguladı.

Ardından Emekli-Sen'den Orhan Saygıner "Hava kurşun gibi ağır" adlı şiiri törene katılanlar ile birlikte okudu.

Anma "Asım yoldaş ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.