2 Ekim 2024 Çarşamba

Dersim'de HDP üyelerine 'ajanlık' dayatması

Pertek ilçesinde yaşayan H.Ş ve D.K adlı iki kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM şubede bulunan polislerce ajanlık dayatmasına maruz kaldı.

Dersim'in Pertek ilçe merkezinde yaşayan Halkların Demokratik Partili (HDP) üyesi H.Ş. ile D.K. İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye çağrıldı burada ajanlık dayatmasına maruz kaldı. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre H.K, ilk olarak 19 Şubat Cuma günü bilinmeyen bir numaranın kendisini aradığını ardından, aynı numaranın kendisine mesaj atarak "biz polisiz görüşmek istiyoruz" dediğini aktardı. Cumartesi günü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini aktaran H.K., emniyette görüştüğü polislerin kendisine "biz emniyet olarak sizleri aramadık" dediklerini ifade etti.

22 Şubat Pazartesi günü aynı numaranın kendisini tekrar aradığını ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan TEM şubesine çağırdığını kaydeden H.K., gittiği TEM şubesinde polislerin kendisine ajanlık dayattığını söyledi. Daha önce 10 yıl ceza alıp yattığı dava ilgili polislerin kendisine sorular sorduğunu ve "Bildiklerini anlat, bizler dosyalar oluşturacağız. Bizlere yardım edersen bizler de sana yardımcı oluruz. Kurumlarda sana istediğin yardımı yapacağız" şeklinde  ifadeler kullandıklarını belirten H.K., "Yardım adı altında ajanlık dayattılar. Kimsenin yardımına ihtiyacım yok" dedi.

Öte yandan, 22 Şubat Pazartesi günü ilçe merkezinde yaşayan D.K'nin'de aranarak TEM şubeye çağrıldığı ve ajanlığa maruz bırakıldığı öğrenildi.