3 Ekim 2024 Perşembe

Derik eski belediye eşbaşkanlarına hapis cezası

Mardin'in Derik İlçesi eski Belediye Eşbaşkanları Abdülkerim Erdem ile Sabahat Çetinkaya'nın da aralarında olduğu 10 kişiye hapis cezaları verildi.

Mardin'de 2016 yılında yerine kayyum atanan ve 3 yılı aşkın bir süre sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen Derik Belediye eski Eşbaşkanları Abdülkerim Erdem ile Sabahat Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 22 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklular duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Dava kapsamında 10 kişinin dosyaları savcılığın mütalaası doğrultusunda ayrılırken, 12 kişi hakkında mahkeme heyeti karar verdi.

Derik Belediyesi eski Eşbaşkanı Abdülkerim Erdem'e 7 yıl 11 ay, Eşbaşkan Sabahat Çetinkaya'ya 6 yıl 3 ay, Murat Özüçalışır'a 7 yıl 8 ay 15 gün, Cihan Akar'a 7 yıl 6 ay, Abdullah Ecer ile Mazlum Erek'e 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Mahkeme "örgüt üyesi olmamakla beraber bilerek örgüte yardım etmek" iddiası ile de Tacettin Aslan ve Halit Efe'ye 2 yıl 1'er ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, "Devletin Birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" iddiası ile Mürsel İnan'a "ağırlaştırılmış müebbet" ve 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Aynı şekilde Hüseyin Aydın'a da aynı gerekçelerle "ağırlaştırılmış müebbet" ve 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Kadri Güneş ve Fırat Çelik hakkında ise beraat kararı verildi.