2 Ekim 2024 Çarşamba

Denizli'de çiftçilerden eylem: Hakkımızı istiyoruz

Denizli'de eylem yapan çiftçiler gübre, mazot fiyatlarının çok yüksek olduğuna dikkat çekti, üretim yapamadıklarını söyleyerek eylem yaptı. Çivril'de traktörleriyle kent içinde eylem yapan çiftçiler, "Gemilere, yatlara nasıl kıyak yapılıyor biz kıyak değil hakkımızı istiyoruz" dedi.

Denizli Çivril'de çiftçiler ve şoförler, mazot ve gübre fiyatlarındaki artışı protesto etmek için kent meydanında traktörleriyle eylem yaptı.

Kent meydanını traktörlerle turlayan çiftçiler, araçlarının üzerinde "Çiftçi gülmezse köylü gülmez" yazılı dövizler astı.

Protestoya katılan bir çiftçi, "Biz çiftçiler olarak bu zor şartlar altında üretime inatla devam ediyoruz. Ne acıdır ki savaşan iki ülkeden gelecek ayçiçek ve buğdaya gözümüzü diktik, hepimiz bekliyoruz. Bunun sebebi mevcut iktidarın çiftçi haklarını vermemiş olması. Gübre, mazot fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı üretimde zorlanıyoruz. Eğer ofis Rusya'dan aldığı fiyata biz çiftçilerden alsa bizim her tarafımızı buğday, arpa oluyor, dışarıdan almak zorunda kalmayız artı üretilen fazla mahsulümüzü de dışarıya satar ülkeye döviz girdisi sağlayabiliriz. Fakat yapılan bilinçli olarak çiftçiyi yok etmektir" dedi.

Başka bir üretici ise çiftçinin haklarının verilmesi gerektiğini belirterek, "Gemilere, yatlara nasıl kıyak yapılıyor biz kıyak değil hakkımızı istiyoruz" dedi.