7 Ekim 2024 Pazartesi

'Deniz'lerimiz tükenmeyecek, Poyraz'ımız esmeye devam edecek'

Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin Asarlık Demokrasi Parkı'nda eylem yapan Menemen Emek ve Demokrasi Güçleri, "Mücadele, kararlılık ve özgür yaşam tutkusuyla harmanlanan Deniz'lerimiz tükenmeyecek, Poyraz'ımız esmeye devam edecektir" dedi.

Menemen Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz için Asarlık Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

"Deniz Poyraz ölümsüzdür. Faşizme karşı omuz omuza" pankartının açıldığı eylemde okunan açıklamada, HDP il binasına yapılan saldırıda Deniz Poyraz'ın katledildiği hatırlattı. Açıklamada, "Deniz yoldaşımıza sıkılan kurşun sadece Kürt halkına, demokratik siyasete ve HDP'nin temsil ettiği ortak yaşam iradesine değil aynı zamanda ülkede adalet, eşitlik, barış ve demokrasi isteyen tüm muhalif güçlere sıkılmıştır" diye kaydetti.

Türkiye'nin her bir köşesinde HDP binalarının önüne konan mobil karakolların güvenliği sağlamak için olmadığını, HDP'ye düşmanlık ve provokasyon amaçlı kurulduğu ifade edilen açıklamada, "HDP binalarının önündeki mobil karakollar, çadırlar bir gün dahi beklenmeden kaldırılmalıdır" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün HDP'nin yanında olmak toplumsal bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan kaçmak önümüzdeki yılları karanlık bir tabloya çevirebileceği açıkça ortadadır.

"Deniz ve binlerce yoldaşın mücadelesine yakışır şekilde bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getirene kadar bir an bile olsun duraksamadan onurlu ve haklı yürüyüşü elbirliği ile sürdürmeliyiz. Gün susma günü değil gün faşizme karşı bir arada durma, kenetlenme ve haykırma günüdür.

"Bugün bu saldırılara karşı verilebilecek en anlamlı cevap HDP'nin kapatılmasına karşı durmak ve buna izin vermemek üzere mücadele etmektir.

"Mücadele, kararlılık ve özgür yaşam tutkusuyla harmanlanan Deniz'lerimiz tükenmeyecek, Poyraz'ımız esmeye devam edecektir."