3 Ekim 2024 Perşembe

'Deniz Gezmiş'i hafızamızdan silemeyeceksiniz'

1 Mayıs Mahallesi Meclisi, Deniz Gezmiş Parkının gece yarısı tabelası sökülerek isminin Deprem Parkı olarak değiştirilmesine tepki gösterdi. Amacın Deniz Gezmiş'i hafızalardan silinmek olduğunu kaydeden mahalleli buna izin veremeyeceklerini vurguladı.

1 Mayıs Mahallesi Meclisi, Deniz Gezmiş Parkının isminin değistirilerek "Deprem Parkı" yapılmasını protesto etti.

Parkta biraraya gelen mahalleli, "Deniz Gezmiş parkımızın ismini geri istiyoruz" yazılı pankartı açtı. Basın metnini okuyan Kerem Bükre, parkın 2011 yılında adının Deniz Gezmiş verilerek açıldığını hatırlattı.

Bükre, "2011 yılından beri Ataşehir Belediyesi'ne bağlı olan Deniz Gezmiş parkının isim değişikliğine dair Vali ve Kaymakamlık makamlarınca park alanının ana arter olduğu gerekçe gösterilerek İBB'ye devredilmesi istenmiştir. Alınan bu karara Ataşehir Belediyesi hiçbir itirazda bulunmayıp jet hızı ile parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesine devretmiştir. İBB ise Deniz Gezmiş Parkını devir alır almaz, aynı hızla ismini 'Deprem Parkı' olarak değiştirmiştir" dedi.

'PARKIN ANA ARTERDE OLDUĞU YENİ Mİ FARK EDİLDİ?'
Valilik ve Kaymakamlığa, "2011 yılından beri faaliyet gösteren Deniz Gezmiş Parkının ana arterde olduğu Vali ve Kaymakamlık makamlarınca yeni mi fark edildi?" sorusunu yönelten Bükre, Ataşehir Belediyesi'ne, "CHP Genel Başkanının katılımı ile şölen havası içinde açılan Deniz Gezmiş Parkına niye sahip çıkmıyorsunuz?", İBB'ye de "1 Mayıs Mahallesi halkının iradesine danışmaksızın, gece yarısı yangından mal kaçırır gibi parkın tabelasında yazan Deniz Gezmiş'in ismini sökercesine neden kaldırdınız? 'Deprem Parkı' olarak değiştirmeye neden gerek duydunuz? Yoksa Deniz Gezmiş isminden hala korkuyor musunuz?" diye sordu. 

'DENİZ GEÇMİŞ İSMİNİ HAFIZAMIZDAN SİLEMEYECEKSİNİZ'
Parkın sökülen tabelasının derhal asılmasını isteyen Bükre, "Bu senaryoyu 2 yıl önce Maltepe Gülensu Mahallesinde bulunan 'Mahir, Hüseyin, Ulaş Parkı'nın adının değiştirilmesinden biliyoruz. Gerçek amaçları Deniz Gezmiş ismini yok sayarak hafızalardan silmektir. 12 Eylül faşist askeri darbesinin ismini değiştirmesine rağmen mahallemizin adı nasıl emekçilerin zihninde hala 1 Mayıs Mahallesi olarak yaşatılmaya devam ediyorsa, Deniz Gezmiş adını da 1 Mayıs Mahallesi emekçilerinin zihninden asla söküp atamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Bükre, şöyle devam etti: "Biz 1 Mayıs Mahallesi sakinleri olarak Deniz Gezmiş parkının isim değişikliğini kabul etmiyor, parkımıza sahip çıkıyoruz. İsmi 'Deprem' parkı olarak değiştirilen parkımıza 'Deniz Gezmiş' ismi tekrar iade edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."