2 Ekim 2024 Çarşamba

Demirtaş'a 'Saray'a giden savcı' sözlerinden iddianame

Edirne Hapishanesi'nde tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman hakkındaki sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu Selahattin Demirtaş'ın, lüks tatiliyle gündeme gelen ve nikahtan hemen sonra Tayyip Erdoğan'ı Saray'da ziyaret eden Başsavcı Yüksel Kocaman hakkındaki sözleri gerekçe gösterildi. İddianamede Demirtaş'ın 3 yıla kadar hapsi istendi.

'ELLERİNİZE TUTUŞTURULAN HEDİYE PAKETLERİ SİZİ KURTARMAYACAK'
Avukat Cahit Kırkazak, Demirtaş'la yaptığı görüşmeyi Twitter hesabından aktarmıştı. Kırkazak, Demirtaş'ın, "Bir zamanlar kimi savcılara zırhlı araçlar bile hediye edildi, yine de yargılanmaktan kurtulamadılar. Elinize tutuşturulan hediye poşetleri sizi yargılanmaktan kurtaramayacaktır" dediğini yazmıştı.

NİKAHTAN SONRA ERDOĞAN'IN YANINA GİTMİŞTİ
HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın tahliyelerini engelleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, geçtiğimiz haftalarda yaptığı lüks tatille gündeme gelmiş, nikahından hemen sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Saray'a giden Başsavcı, Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevinde kaldığı dönemde cezaevi savcısıyda ve cezaevinde düzenlenen mangal partisine katılmıştı.

'BUYURSUN GELSİN MANGAL PARTİSİNİ BİRLİKTE YAPALIM'
Kocaman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş lehine karar verdiği akşam Erdoğan'la Saray'da bir görüşme gerçekleştirmiş, Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı verilen soruşturmayı da başlatan isim olmuştu. Demirtaş, Kocaman'a "Buyursun gelsin, mangal partisi yapalım" sözleriyle tepki göstermişti.