22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti İBB adayı Çepni Esenyurt'ta halkla buluştu

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni, Esenyurt'un İncirtepe ve Örnektepe mahallelerinde seçim bürosu açılışlarına katıldı. Halka DEM Parti adayları etrafında kenetlenme ve örgütlenme çağrısı yapan, "Biz halkımızla sokaklarda, meydanlarda her buluşmamızda bir yanıtı çok güçlü veriyoruz: DEM Parti burada, İstanbul'da, Esenyurt'ta, bütün ilçelerde" dedi. Seçimlerden sonra mücadelelerinin çok daha güçlü süreceğini vurgulayan Çepni, "Kürtleri severiz" yalanına sarılanlara şöyle yanıt verdi: "Kürt halkını sevmek Kürt halkının ulusal taleplerini, kolektif haklarını kabul etmek demektir."

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Sokak sokak halkla bir araya gelen DEM Parti üyeleri, seçim bürosu açılışlarına da devam ediyor. Esenyurt'ta İncirtepe ve Örnektepe Mahallelerinde seçim bürosu açılışları halk şölenine dönüştü. Açılış saatinden çok önce bir araya gelen mahalleliler halay ve sloganlarla etkinliklerin başlamasını beklerken, kurdelalar "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla kesildi.

'HALKIMIZLA HER BULUŞMAMIZ BİZİ YOK SAYANLARA CEVAPTIR'
Esenyurt seçim büroları açılışına DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Murat Çepni eşlik etti. Çepni'nin ilk adresi İncirtepe Mahallesi oldu. Büro açılışlarının, halk buluşmalarının birer mitinge dönüştüğüne dikkat çeken Çepni, iktidar yanlısı medyanın DEM Parti'yi görmediğini söyledi. "Onlara bakarsanız sadece iki aday var ama biz halkımızla sokaklarda, meydanlarda her buluşmamızda bir yanıtı çok güçlü veriyoruz: DEM Parti burada, İstanbul'da, Esenyurt'ta, bütün ilçelerde" diyen Çepni, sokak sokak seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

'KÜRDİSTAN'DA OY KULLANACAK HALKIMIZ MUHAKKAK GİTMELİ'
Kayyum gasbına karşı mücadele yürüttüklerinin altını çizen Çepni, halkın iradesini gasp edenlere çok güçlü bir yanıt vereceklerini söyledi. Çepni, "Kayyumları bir kez daha Ankara'ya, saraya süpüreceğiz. Fakat bunlarda oyun bitmiyor, oraya (Kürdistan) sağdan soldan topladıkları seçmenleri götürerek irademizi başka türlü gasp etmeye çalışıyorlar. Kürdistan'da oyunu kullanacak arkadaşlarımızın, eğer buradalar ise (İstanbul) hızlıca seçim bölgelerine gitmeleri gerekiyor. Gitme konusunda ihtiyaç varsa ilçe örgütlerimiz bu konuda bütün ihtiyaçları karşılayacak. Bu kumpası bir kez daha boşa düşürelim. Çağrımızı yapalım ve gittiğimiz her yere yayalım" dedi.

'KİMSE DEM PARTİ'Yİ HAFİFE ALAMAZ'
Burjuva faşist adayların Kürt halkının oyunu almak için "Kürtleri severiz" yalanını sarf ettiklerini söyleyen Çepni, şu sözlerle tepki gösterdi: "Kürt halkını sevmek Kürt halkının ulusal taleplerini kabul etmek demektir. Kürt halkını sevmek kolektif haklarını kabul etmek demektir. Öyle basit laflarla kimseyi kandıramazsınız bu mümkün değildir. Bunu bir kez daha göstereceğiz. Bizler tüm ezilenler, halklarımız açısından bu gidişata dur demek istiyoruz. Bize dayatılan alternatiflere bakıyoruz, sanki başka yol yokmuş gibi sunuluyor. Biz varız DEM Parti var, programımız var; alternatifsiz, çaresiz, mecbur değiliz. Ağacı bulduğumuz yere mührü basacağız. Partimizin çizdiği çerçeveye uygun olarak seçimde tutumumuzu ortaya koyacağız. İstanbul'da adaylarımızın olduğu tüm ilçelerde adaylarımız etrafında, İBB eşbaşkan adayları olarak hep birlikte DEM Parti'nin en büyük başarısını elde edecek, çok güçlü bir tutum ve cevap ortaya çıkaracağız. Alacağımız sonuç bundan sonrası için belirleyici olacak. DEM Parti'nin sesi zayıf çıkarsa hiçbir hakkımızı kazanamayız. İttifak yapılamaz mı, elbette yapılır. Bunda sorun yok. Ama DEM Parti'yi kimse küçük göremez, hafife alamaz. Kimse kapalı kapılar ardında bir aktör gibi değerlendiremez. Buna son vereceğiz."

'ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
DEM Parti'nin yalnızca seçimlere giren bir parti olmadığını, köklü tarihe sahip bir halk hareketi olduğunu vurgulayan Çepni, "Evet seçimlerde en yüksek başarıyı elde ettik, yine edeceğiz. Ama aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesini örgütlemekle görevliyiz. Özgürlüğü kazanmak için çalışıyoruz. Herkesin görmesi, bilmesi gereken gerçek tam olarak budur. Bu seçimlerde bizim dışımızda yapılan tartışmalara hiçbir biçimde bakmıyoruz. Kendimizi örgütleyecek, kendi yolumuzu inşa edeceğiz. DEM Parti sadece bir direniş hareketi değildir, direniş bizim karakterimizdir. Ama DEM Parti aynı zamanda kurucu bir harekettir. Biz bunları ilk kez yapmıyoruz. Bizim demokratik halkçı belediyecilik açısından onlarca deneyimimiz var. Fakat bu deneyimler kayyum gasbıyla yok edilmeye çalışıyor" dedi. 

'DEM PARTİ'NİN KİM OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRECEKLER'
Kobanê kumpas davasıyla aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel'in de olduğu yüzlerce yılla yargılanan tutsak siyasetçilere mücadele sözü verdiklerini anımsatan Çepni, bu nedenle seçim bürolarını sadece bir seçim kurumu olmadığını belirtti. Çepni, "Her seçim büromuz aynı zamanda bir örgütlenme mekanıdır. O yüzden durmadan, usanmadan bu seçimlerde kendimizi örgütlemeye çalışacağız. Her yerde, her alanda kendimizi örgütleyeceğiz. Herkes DEM Parti'nin kim olduğunu bir kez daha görecek. Kimse DEM Parti'nin fikriyatıyla, ideolojisiyle dalga geçemez. Seçimlerden sonra mücadelemiz çok daha güçlü sürecek" dedi.

Konuşmanın ardından kurdelasını kadınların kestiği seçim bürosu, "Jin, jîyan, azadî" ve "Biji berxwadana zindana" sloganları, zılgıtlar ve alkışlarla açıldı.

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni İncirtepe'nin ardından Örnektepe'deki seçim bürosu açılışına katıldı.

Sloganlar, zılgıtlar ve alkışlarla karşılanan Çepni konuşmasının ardından kadınlarla birlikte seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Büro açılışlarının ardından halay çekildi.