21 Eylül 2024 Cumartesi

DEM Parti Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, Kandıra Hapishanesinde tutsak edilen Kobanê dava tutsağı, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası hapishane önünde açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanları, Yüksekdağ'ın başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm Türkiye halklarına selamlarını iletti. DEM Parti Eş Genel Başkanları, Yüksekdağ'ın görüşmede kendilerine güç ve moral verdiğini söyledi, "Halklarımızın mücadelesiyle verilen kararı boşa çıkaracağız" dedi.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesinde rehin tutulan Kobanê dava tutsağı HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan ziyaret etti.

Ziyaret sırasında hapishane önünde bir araya gelen DEM Parti üye ve yöneticileri, "Bijî berxwedana zindanan" sloganını attı.

'KARARLA IŞİD'E KARŞI MÜCADELE VE DAYANIŞMA CEZALANDIRILMAK İSTENDİ'
Görüşme sonrası hapishane önünde açıklama yapan Tülay Hatimoğulları, Figen Yüksekdağ'ın durumunun çok iyi olduğunu söyledi, "Moral ve motivasyonu oldukça yüksek. Dışarıda bulunan mahkeme süreci boyunca hem öncesi hem de karar aşamasında dayanışma içinde olan bütün kurumlara, siyasi parti temsilcilerine, kitle örgütü temsilcilerine, siz değerli basın emekçilerine sonsuz teşekkürlerini iletiyor" dedi.

Figen Yüksekdağ'ın, "Bu kararla dayanışmanın, ortak mücadelenin mahkum edilmeye çalışıldığı" şeklindeki değerlendirmesini paylaşan Hatimoğulları, bu değerlendirmeye katıldıklarını söyleyerek şunları ekledi: "Başından beri Kobanê kumpas davasının bir siyasi dava ve intikam davası olduğunu söyledik. Kobanê'de halk ile dayanışan, IŞİD'e karşı gerek Türkiye gerek Ortadoğu gerekse dünyada en güçlü tavrı ortaya koyan halklar, ezilenler ve sömürülenlerin dayanışmasına bir ceza verilmek istendi. Bu cezaya karşı Kandıra Cezaevi'nden sevgili Figen'in de ifade ettiği gibi; bizler bu dayanışmamızı, bu özgürlük mücadelesini, Kürt halkıyla dayanışmayı, işçilerle, emekçilerle, kadınlarla, doğa ve insan hakları savunucularıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Bu karar hiçbir şekilde bu duruşumuzdan, bu yaklaşımımızdan, bu mücadele azmimizden bizleri geri durdurmayacaktır."

'FİGEN BAŞKAN DEVRİMCİ SOSYALİST KİMLİĞİNİ LAYIKIYLA SÜRDÜRÜYOR'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da, Figen Yüksekdağ'ı geçmiş olsun demek için ziyaret etmediklerini vurguladı, "Çünkü Figen başkan devrimci ve sosyalist kimliğini layıkıyla sürdüren ve bu konuda ne gerekiyorsa yapan çok değerli bir yoldaşımızdır, yol arkadaşımızdır" dedi.

'BİZE GÜÇ VE MORAL VERDİ'
Yaşanan süreç ve önümüzdeki sürece ilişkin Figen Yüksekdağ'ın değerlendirmelerini aldıklarını aktaran Bakırhan, "Biraz moral aldık. Güç aldık. Gerçekten bize büyük bir moral verdi. Haksız bir şekilde yargılandıklarını, siyasi bir kararla cezalandırdıklarını hep birlikte gördük. Ama bu süreç bitmedi. Nasıl ki bir sosyalist kadın olarak Figen başkanımız; IŞİD barbarlarına karşı dünyanın akyüzü, dünyanın en önemli, en temiz mücadelesini veren Kobanê halklarıyla dayanıştığı için buradaysa bizler de Kürtler, kadınlar, devrimciler, gençler olarak dünyanın akyüzü bir mücadeleyle dayanışan, onun gerçekten savunuculuğunu yapan ve şimdi cezaevinde olan arkadaşlarımızla dayanışacağız" diye konuştu.

'HALKLARIMIZIN MÜCADELESİYLE VERİLEN KARARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ'
Verilen kararı halkın mücadelesi ve dayanışmasıyla boşa çıkaracaklarını vurgulayan Bakırhan, "Bomboş iddialar ve olmayan maddelerle arkadaşlarımızı cezalandırdıklarını düşünenlere daha büyük bir mücadele ve dayanışma ile gerekli yanıtı vereceğiz. Emin olun en kısa sürede, bugün burada ziyaret ettiğimiz Figen başkanımız dahil olmak üzere cezaevindeki bütün siyasi tutsaklarla birlikte demokratik bir ortamda kol kola, omuz omuza mücadele edeceğiz. Bugünler çok uzak değil diyoruz. Cezaevinde Figen başkanın bize verdiği moral ve motivasyonla mücadeleye daha güçlü yükleneceğiz. Figen başkanın bütün Türkiye halklarına en başta kadınlara ve gençlere selamlarını iletiyoruz" dedi.