2 Ekim 2024 Çarşamba

Dedeoğulları yakınları: Adalet sağlanmazsa nöbete başlayacağız

Irkçı katliamda katledilen Dedeoğulları'nın evinde bir araya gelen akrabaları, devam eden davada adalet sağlanmaması halinde nöbet eylemine başlayacaklarını duyurdu. 

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021'de Mehmet Altun tarafından 4'ü kadın olmak üzere katledilen 7 kişilik Kürt Dedeoğulları ailesinin akrabaları, devam eden davaya dikkat çekmek ve adalet talebini yinelemek için katliamın gerçekleştiği Dedeoğulları'nın evinde bir araya geldi.

Görüşme sonrası katliam evinde açıklama yapan akrabalar, katliam duruşmasının görüleceği 19 Nisan'da adaletin sağlanmaması durumunda adalet nöbetine başlayacaklarını duyurdu.

Aile yakını Erol Şan, "Burası 30 Temmuz günü katledilen Yaşar, İpek, Serpil, Serap, Sibel, Barış ve Metin Dedeoğulları'nın evi. 224 gün önce katledilen Dedeoğulları'nın evi.Hiç kimse unutmasın ki bu bazı kişilere kar kalmayacak. Biz katliamı unutmadığımızı kamuoyuna hatırlatmak için bir araya geldik. Yargı süreci bizi henüz tatmin etmedi ve öyle görünüyor ki tatmin de etmeyecek. Ama biz yargı sürecini bekliyoruz. Biz bu katliamı unutmayacağız ve unutturmayacağız" diye konuştu.

İpek ve Yaşar Dedeoğulları'nın yeğeni Harun Rıfatoğlu, "Devletin ve yurttaşların gayesi, amacı adalet olması gerekirken bunu hiçe sayanlar var. Adalet herkese lazım. O yüzden adalet için mücadele edelim. Buradan mahkeme başkanı ve savcılara seslenmek istiyorum, sadece kanıtlar değil olayların hangi şartlar altında geliştiğini de göz önünde tutmanızı istiyorum. En büyük kanun adalettir. Biz siyasi partilerin savcı ve hakimlerini istemiyoruz, biz devletin hakim ve savcılarını istiyoruz. Biz Dedeoğulları olarak tüm halklar için adalet istiyoruz. 19 Nisan'da bir adaletin sağlanmaması durumunda adalet nöbetine başlayabiliriz" dedi.

Konuşmaların ardından açıklama sonra erdi.