3 Ekim 2024 Perşembe

Dedeoğulları katliam davası ertelendi

Katledilen Dedeoğulları ailesine yönelik ırkçı saldırı davasının ilk duruşması, polisin Dedeoğulları ailesinin yakınlarına saldırısının ardından 11 Şubat'a ertelendi.

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz'da katledilen Dedeoğulları ailesinin katledilmeden önce 12 Mayıs'ta Keleş ve Çalık ailesinin ırkçı saldırısına ilişkin davanın ilk duruşması sanıkların yalan beyanlarının ardından polis saldırısıyla sürdü.

Polisin saldırısının ardından salonu boşaltan mahkeme heyeti, avukat, milletvekili ve gazeteciler dışında salona kimseyi almama kararı verdi.

Karara tepki gösteren avukatlar aile yakınlarının alınması gerektiğini aksi halde duruşmayı sürdüremeyeceklerini söyleyerek duruşmanın ertelenmesini istedi.

DENİZ POYRAZ DAVASI HATIRLATILDI
Mahkeme başkanı avukatların talebini reddederken söz alan dava avukatlarından Sebahat Gençtarih, "Bunun benzer olayını İzmir'de Deniz Poyraz davasında yaşadık, mahkeme duruşmaya devam etmek yerine duruşma için yeni bir gün verdi. Biz de duruşmaya devam edilmemesi ve yeni bir tarih verilmesini talep ediyoruz" diye vurguladı.

SAVCI KAPALI DURUŞMA TALEBİNDE BULUNDU
Savcı sanığın savunmasına müdahale edildiğini öne sürerek duruşmanın kapalı görülmesi talebinde bulunurken, avukat Atilla Kart, savcının talebine tepki gösterdi. Mahkemenin Çetin Dedeoğullarına herhangi bir uyarıda bulunmadığına dikkat çeken Kart, "Bu sebeple adalete erişim ve adil yargılanma adına yeni bir mağduriyete yol açmayalım. Duygusal tepki vermekten kaçınalım" uyarısında bulundu.

Karar için kısa bir ara veren mahkeme heyeti, avukatların ısrarı üzerine duruşmanın ertelenmesi talebini kabul etti.

LUTFİ KELEŞ SUÇU ÜSTLENDİ
Dedeoğulları avukatlarından Abdurrahman Karabulut, tutuklu sanık Lutfi Keleş'in katliam davasında saldırıya dair suçu üstlendiğini hatırlatarak, yeni delil durumu oluştuğundan tüm sanıkların tutuklanması talebinde bulundu.

Savcı tutuklu faillerin tutukluluk hallerinin devamı ile tutuksuz yargılanan faillerin ise adlı kontrol tedbirlerinin devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

Bir sonraki duruşma, 11 Şubat'a ertelendi.