3 Ekim 2024 Perşembe

DBP İzmir danışma bürosu açıldı 

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve HDP milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen DBP İzmir danışma bürosu açılış etkinliğinde konuşan Keskin Bayındır, "Mücadelemiz, örgütlü gücümüz Kürt halkı ve Kürt halkının dostlarının; bize ve davamıza verdikleri destek bizler için çok önemli ve kritiktir" dedi. 

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin katılımıyla DBP İzmir temsilciliği Bayraklı'da bulunan havuz cafede gerçekleşen etkinlik sonrası Konak'ta açıldı.

Etkinliğin gerçekleştiği salona "Tecridi kıralım demokratik cumhuriyeti kuralım", "Tecrîtê bişkinin û komaleya demoktratîk ava bikin" yazılı pankart asıldı. Etkinliğe, HDP il örgütü binasına yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın ailesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il yönetimi, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenler Derneği (ANYAKAYDER), Barış Anneleri İzmir İnisiyatifi, Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri,  Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) ve birçok siyasi parti katıldı. 

Devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte sık sık "Deniz Poyraz onurumuzdur" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganları atıldı.

BAYINDIR: HALKLAR AKP VE MHP'DEN HESAP SORACAK
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, iktidarın faşist saldırılara devam ettiğini kaydetti. Kürt halkının ve dostlarının saldırılara karşı geri adım atmadığını ve atmayacağım vurgulayan Bayındır, "2014'ten bu yana devreye sokulan ve son yüzyılın en zirve saldırılarını karşılayan bu plan ve saldırılarla mücadele azmimizle karşı duruyoruz. Başta Güney Kürdistan olmak üzere dört parçada ve Ortadoğu'da toplumsallığımıza; gençliğe ve kadınlara yönelik her türlü kirli ve faşizan saldırı planları yapılıyor. Fakat bu saldırılarda artık sona gelindi. Yüzyıllık faşizan saldırılar artık toplumsal olarak karşılık bulmuyor ve her geçen gün çürüyerek kendisini tüketiyor. 2021 yılı sonunda hem biz Kürtler hem dostlarımız, hem de Türkiye'de yaşayan halklar görmüş oldu" dedi.

Tutsak ailelerine yapılan saldırıların Kürt halkının değerlerine yönelik yapılan saldırılardan biri olduğuna işaret eden Bayındır, 2015'ten bugüne Kürt halkı ve PKK önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ağırlaşarak devam ettiğini ifade etti. Bayındır, "Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Edirne'deki hesap verecektir' dedi. Biz Türkiye'den ve İzmir'den sesleniyoruz: Eğer hesap verecek biri varsa, despotik AKP ve MHP iktidarıdır. Bu hesabı AKP ve MHP iktidarından soracağız ve ellerinden bu yetkiyi alacağız. Kürt halkı ve dostları devrimci güçleriyle beraber mücadele ederek ve direnerek Erdoğan MHP ve AKP'den bu hesabı soracaktır" diye konuştu.

ÇEPNİ'DEN DENİZ POYRAZ DAVASINA ÇAĞRI 
Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Murat Çepni ise var olan krizi iktidar devrilene kadar devam ettireceklerini vurguladı. Çepni, "Biz bu krizi Sarayın faşizmini yerle bir edene kadar devam ettireceğiz. HDP ve DBP çatısı altında devrimcilerin örgütlülükleri altında bir araya geleceğiz. Daha kararlıyız, zafere daha yakınız. Bu eşiği doğru kavrayalım, görev sorumluluklarımızı yerine getirelim" diye belirtti.

Çepni, Pazartesi günü görülecek Deniz Poyraz davasının ikinci duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, önemli bir dönemin içinde olduklarını belirtti, Uğur, "Türkiye'nin dönüştürücü unsurları sadece seçmen değil bütün dilleri ve çeşitlilikleri Türkiye'nin geleceğine taşımak için varsınız" dedi.

Etkinlik halaylar ile son buldu.