3 Ekim 2024 Perşembe

Çorum'da bir huzurevinde 70 kişi koronavirüse yakalandı

Çorum Atıl Üzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 70 kişi koronavirüse yakalandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 70 kişinin tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Çorum'da bir huzurevinde aralarında personellerin de olduğu 70 kişinin Covid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Türkiye'de her geçen gün koronavirüs vaka sayısı artıyor. Çorum Atıl Üzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde de 52'si huzurevi sakini toplam 70 kişinin koronavirüse yakalandığı öğrenildi.

Independent Türkçe'den Adem Demir'in haberine göre, virüsün kronik rahatsızlıkları dolayısıyla hastaneye giden bir kişi tarafından bulaştırdığı öğrenildi.

BAKANLIK KABUL ETMEDİ
Türkiye'deki tüm huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin bağlı bulunduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise 70 kişinin koronavirüse yakalandığını kabul etmedi. Bakanlık yetkilisi, hepsinin tedbir amaçlı hastaneye sevklerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakanlık yetkilisi, böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle diyaliz tedavisi alan bir yaşlı hariç diğerlerinin sağlık durumunun stabil olduğunu ve gerekli tedavinin uygulandığını belirtti.