3 Ekim 2024 Perşembe

Çorlu tren katliamı davası yine ertelendi

Çorlu tren katliamına ilişkin görülen davanın 9. duruşması yine ertelendi. 

Uzunköprü-Halkalı seferini gerçekleştirdiği 8 Temmuz 2018 tarihinde seyir halindeyken Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi mevkiinde devrilmesi sonucu 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren katliamı davasının 9. duruşması, Çorlu Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda görüldü.

Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları duruşma öncesi Bulvar Yolu Santral Işıklar bölgesinde bir araya gelerek duruşmanın görüldüğü Halk Eğitim Merkezi'ne yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından Halk Eğitim Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını kızı, iki kardeşi ve yeğeni yaşamını yitiren Zeliha Bilgin yaptı. Bilgin, "Ben evladım Bihter'i, kardeşlerim Derya ve Emel'i, yeğenim Beren'i ihmallere kurban verdim ama onları adalete kurban vermeyeceğim. Kimse korunmayacak, gerçek sorumlular yargılanacak. Adalet rayların altından çıkacak" dedi.

Daha sonra duruşmaya geçildi. Hava şartlarından dolayı İstanbul'dan giriş çıkışların yasaklanması nedeniyle avukatların ve ailelerin bir kısmı duruşmaya katılmazken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) yöneticileri katıldı.

Duruşmada ilk olarak konuşan tren katliamında kızını ve eşini kaybeden Melih Kurtuluş, "Havanda su dövüyoruz. 16 Mart'taki duruşmadan beri belli bir durum var. TCDD soruşturulmalı ama bir yıl geçmesine rağmen ortada bir şey yok. Yerimizde sayıyoruz. Sabrımız tükendi. Heyetiniz şikayette bulundu. Yeni bir savcı atanmış. Sizden ricam duruşmaların arasını açmayalım. Yol kat edelim" dedi.

Zeliha Bilgin ise "Adalet mülkün temelidir yazısını görmek bile istemiyorum. Bin 297 gündür gelmeyen adaletin artık gelmesini istiyorum. İnsanlar hakaretten cezaevine atılıyorsa, 25 kişinin ölümüne nasıl adalet gelmiyor. Adalet istiyorum" ifadelerini kullandı.

İki yeğenini ve kızını kaybeden Aysun Köse de "Artık ölmeden adalet bekliyoruz" dedi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Mayıs'a erteledi.