3 Ekim 2024 Perşembe

Çolak'ın intiharı tacizi ifşa eden kadınlara saldırıya dönüştürülüyor

Yazar Hasan Ali Toptaş'a yönelik taciz ifşalarının ardından birçok yazarla ilgili benzer ifşalar yaşandı. Son olarak İbrahim Çolak'ın, bir kadının taciz ifşasının ardından intihar etmesi, kadınların mücadelesine yönelik saldırıya dönüştürülmeye çalışıldı.

İhtiyar Kitabevi'nin sahibi İbrahim Çolak, hakkındaki taciz ifşasının ardından sosyal medya hesabından mesaj yayınladı ve intihar etti.

Twitter'da 'LeylaSalinger' isimli kullanıcı, Çolak'a, "Belki sizin de dilenecek bir özrünüz vardır ne dersiniz var mı öyle bir planınız?" diye sormuş, bunun üzerine Çolak, "Elbette ki üzüp incittiğim, özrün ötesinde helalleşmek istediğim insanlar var" yanıtını vermişti.

'LeylaSalinger' isimli kullanıcı bunun üzerine, "İnanılmaz bir arsızlık seviyesi bu tebrikler. Helallik nedir? Gencecik kadınlara erotik mesajlar gönderip onları travmatize etmenizin karşılığı helallik mi?" diye sormuştu.

Çolak, 'LeylaSalinger'in ifşasının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında, taciz iddialarını kabul ederken, ifşa olmasının 'utancı'nı taşıyamayacağını iddia etti. İbrahim Çolak'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Kendimi böyle bir sona hazırlamamıştım. İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. Saatlerce, günlerce yazabilirim ancak bu hiçbir şeyi geri getirmez. Ben, şu saatten sonra eşimin, evlatlarımın, dostlarımın yüzüne bakamam. Kimse tamamıyla suçlu değildir, lakin başkalarına söylediğim, 'kendimize yakışanı yapalım' düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum" dedi.

Çolak'ın intiharının ardından, kadınların tacize uğradıklarına ilişkin ifşalar tartışma konusu haline getirilmeye, kadınlara karşı suç işleyenler aklanmaya çalışıldı.

Artı Haber adlı sitede ise Çolak masum ilan edilirken, ifşayı gerçekleştiren 'LeylaSalinger' hesabını bir kadın avukatın kullandığını iddia ederek, kadın avukatı teşhir etti. Haber sitesi, kadın avukatı 'FETÖ'cü olmakla da suçladı.

Dün gece başlayan ve bugün devam eden sosyal medya paylaşımlarında, tacize uğradıkları yönünde paylaşımda bulunan kadınları, 'katil' diye nitelendirenlerden, erkeklerin 'iftira'ya uğradığını söyleyenlere kadar birçok tartışma yürütülüyor.

Kadınlar ise, yaptıkları paylaşımlarda, İbrahim Çolak'ın intihar mesajında, tacizi itiraf ettiğine, intihar etmesinin nedeninin tacizci olmasından duyduğu utanç değil, bunun açığa çıkmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

Sosyal medya paylaşımlarında Batman'da Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne uğradıktan sonra intihar eden İpek Er ve tecavüze uğradığı için intihar eden Ahmet Emre Yıldır da hatırlatıldı.