22 Eylül 2024 Pazar

Çok sayıda siyasetçi ve sendikacı gözaltına alındı

Ankara, İzmir, Diyarbakır, İstanbul ve Bursa'da yapılan ev baskınlarında SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Tüm-Bel-Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, HDP eski Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin de aralarında olduğu çok sayıda siyasetçi ve sendikacı gözaltına alındı.
Ankara, İzmir, Diyarbakır, İstanbul ve Bursa'da yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi HDP'li ve sendikacı gözaltına alındı.
 
ANKARA
 
Ankara'da yapılan ev baskınlarında Tüm-Bel-Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, Tüm Bel-Sen MYK üyesi Adem Kaya, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, HDP Ankara eski İl Yöneticileri Bahadır Demircan, Av. Emrah Öner, Haydar Üstündağ, Tansunur Şengül, HDP Çankaya İlçe Yöneticisi Davut Çalışır, HDP Yenimahalle eski İlçe Eşbaşkanı Mahabat Akın, HDK'den Zeki Işıl, BDP'den Lezgin Kutup, İbrahim Onat, HDP üyesi Aydın Keleş, SES üyesi Ramazan Taş, Tüm Bel-Sen Temsilcisi Yusuf Güler'in de olduğu 16 kişi gözaltına alındı.
 
DİYARBAKIR
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) divan üyesi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, evine yapılan baskınla gözaltına alındı.
 
İZMİR
 
İzmir'de HDP İzmir eski İl Eşbaşkanı Mahfuz Güleryüz, HDP Menemen eski İlçe Eşbaşkanı Mustafa Aydın, HDP PM üyesi Gülay Bilici'nin de aralarında olduğu 20 kişi gözaltına alındı.
 
İSTANBUL
 
İstanbul'da Nimet Acar isimli stajyer bir avukat evine yapılan baskında gözaltına alındı.
 
BURSA
 
Bursa'da yapılan ev baskınlarda Atakan Bozkurt, Merve Yıldırım ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı.