3 Ekim 2024 Perşembe

'Çocuklarımız geri adım atmadı biz de atmayacağız'

Diyarbakır'da hasta  tutsaklar için yapılan eylem 49. gününde. Aileler, tutsakların geri adım atmadığına dikkat çekerek kendilerinin de mücadelesinin süreceğini vurguladı. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların durumuna dikkat çekmek için Diyarbakır Barosu'nda Adalet Nöbeti'ne başlayan tutsak yakınlarının eylemi49. Gününde. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 yılında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Mesut Seviktek'in ablası Güler Seviktek ve çok sayıda kişi aileleri ziyaret etti.

Hasta tutsak yakını Fevziye Kolakan, hastalığına ve yaşlılığına rağmen yorulmadan nöbete geldiğini ifade etti. Kolakan, "Eğer biraz vicdanları varsa sesimizi duyarlar" diyerek, hapishanelerdeki hak ihlallerine tepki gösterdi. Kolakan, "Bunları yaşama sebepleri, 'pişmanım' dememeleri. Yıllardır içerideler, 'pişmanız' demediler. Bugün mü 'pişmanız' diyecekler? Hiçbir şekilde de pişman değiliz. Çocuklarımız nasıl geri adım atmadıysa bizler de davalarını devam ettirip geri adım atmayacağız" diye konuştu.

Seviktek'in ablası Güler Seviktek ise nöbet eylemine destek verdiklerini belirtti. Seviktek, şunları söyledi: "Annelerin adalet talebi hepimizin adalet talebidir. Benim cezaevinde kimsem yok ama onları gördükçe evimde duramıyorum. Rahat değilim. Adalet hepimiz için gereklidir. Adaleti en çok annelerimiz hak ediyor. Hepimiz zulüm altındayız. Ses verilirse zulüm biter."

Nöbete destek amaçlı ziyarette bulunan Meryem Turan da hasta tutukluların özgürlüğünü istedi. Turan, şunları söyledi: "Madem kendileri tedavi etmiyor bıraksınlar da evlerinde tedavilerini olsunlar. İnfazı yakılan tutsakların bir an önce tahliye edilmesi gerekir. Cezaevlerinde tutma amaçları nedir? Bu zulüm sadece tutsaklara ve ailelerine yapılmıyor. Aynı zamanda aylardır Urfa Adliyesi önünde nöbeti tutan Emine Şenyaşar'a yapılıyor."