2 Ekim 2024 Çarşamba

Çocuk istismarında bulunan Kabak'ın yakınlarından aklama girişimi 

İkitelli'de çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak 3. kez hakim karşısına çıktı. Kabak bilindik ifadelerle kendini savunurken, akrabaları da çocuğun yalan söylediği, ailenin iftira attığı iddialarıyla Kabak'ı aklamaya çalıştı. Kabak'ın tutuklanma talebini reddeden mahkeme heyeti, ev hapsinin devamıyla duruşmayı Mayıs ayına erteledi. 

İstanbul'un İkitelli ilçesinde akrabası olan çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak'ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

İstismara uğrayan çocuğun avukatları, ailesi ve istismar faili Volkan Kabak'ın ve avukatı hazır bulundu.

Ev hapsinde olan Kabak, SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya Volkan Kabak, bilindik savunmalarla suçlamayı reddetti. Kendisine iftira atıldığını öne sürdü, bir kez daha aileyi suçladı. 

Bu duruşmada Volkan Kabak'ın abisi ve eşi "tanık" olarak dinledi. Çocuğu ve ailesini suçlayan tanıklar, Kabak'ı savunma ve aklama telaşına girdi. Çocuğun yalan söylediğini öne süren Kabak'ın yakınları ailenin de iftira attığını iddia etti.

Çocuğun annesi ise Kabak'ın daha önce de taciz vakalarının olduğunu, bunun bütün mahalleli tarafından bilindiğini hatırlattı. Kızının da söylediklerinin mahalleli tarafından bilindiğini aktaran anne, Kabak'ın akrabalarının yalan söylediğini vurguladı. 

Anne, "tanık" olarak dinlenen Kabak'ın akrabalarının "dükkana o bakmıyordu" yalanına ise "Perdeleri kapalı tutar, mahalleli sürekli Volkan'ın dükkanda olduğunu biliyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

Çocuğun avukatları da "tanık" olarak dinlenen kişilerin Volkan Kabak'ın yakınları olduğuna dikkat çekti. Çocuk avukatları sanığın tutuklu yargılanması talebini yineledi.

Mahkeme heyeti Sanık Volkan Kabak'ın ev hapsi kararının devamıyla duruşmayı 31 Mayıs 2022'ye erteledi.