3 Ekim 2024 Perşembe

Çocuğunu istismar eden kardeşini savundu

F.A., 4 yaşından itibaren yeğenine cinsel istismarda bulundu. On yıl boyunca süren istismar, çocuğun bir sinir krizi sırasında olayı anlatmasıyla ortaya çıktı. F.A., tutuklu yargılanırken ve ATK raporu istismarı belgelerken baba C.A., kızını suçladı ve kardeşinin aklanmasını istedi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde F.A. adlı kişi yeğenine 10 yıl boyunca cinsel istismarda bulundu. Çocuğun babası C.A., suçu kızına attı ve kardeşine sahip çıktı.

Anne, kızının sürekli banyoya girip saatlerce suyun altında kalmasından, akrabaları geldiğinde kendisini odaya kilitlemesinden ve sınıfta erkek arkadaşları ile yan yana oturmamasından şüphelendi. Anne, kızını psikoloğa götürdü ancak çocuk konuşamadı. Sürekli saçlarını yolan çocuk, art arda intihar girişiminde bulundu.

4 YAŞINDAN BERİ İSTİSMAR EDİYOR
Doktor kontrolüne alınan çocuk Mart ayında geçirdiği sinir krizi sırasında annesine amcası F.A.'nın kendisine 4 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

Annenin şikayeti üzerine F.A. hakkında, "çocuğun cinsel istismarı" suçundan dava açılarak tutuklandı.

Davanın 5. duruşması bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu yargılanan sanık F.A., SEGBİS bağlantısındaki sorun nedeniyle katılmazken, baba C.A. ve taraf avukatları katıldı.

MAHKEME ÇOCUĞUN BEYANLARINA İTİBAR EDİLECEĞİNİ AÇIKLADI
Mahkeme başkanı, çocuğun Adli Tıp Kurumu (ATK) ve Adli Görüşme Odaları'nda alınan ifadelerinin de yer aldığı ATK raporunda, 'Çocuğun beyanlarına itibar edileceğine ve 6 yaşından sonra ruh sağlığının bozulduğunun' bildirildiğini açıkladı.

Sanık avukatı, rapora itiraz ederken, Adli Görüşme Odaları'ndaki beyanların anlaşılmadığını savundu. Avukat, sanığın tutuklu kaldığı sürenin uzun olduğunu iddia ederek, tahliye talep etti.

'KARDEŞİM BÖYLE BİR ŞEY YAPMADI'
Davada müşteki olarak yer alan ve daha önceki duruşmalarda kardeşinin böyle bir şey yapmadığını söyleyerek, kızını suçlayan baba C.A., önceki ifadelerini tekrar ettiğini bildirdi ve Adli Tıp Kurumu raporunu kabul etmediğini söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden rapor alınmasına gerek olmadığına karar vererek, tutuklu sanığın bir sonraki duruşmada SEGBİS ile hazır edilmesini kararlaştırıp, duruşmayı erteledi.