3 Ekim 2024 Perşembe

CKŞ üyeleri şehitlere mücadele sözü verdi

CKŞ üyeleri, Kasım Şehitler Ayı kapsamında Qamışlo'da bir araya gelerek, şehitlikte anma yaptı. Gençler, Rojava devrimini daha da büyüterek şehitlerin mücadelesini sürdüreceklerinin sözünü verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Heseke, Dirbesiye, Til Temir ve Qamişlo kentlerinden gelen Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Kasım Şehitleri Ayı etkinlikleri kapsamında Ş. Delil Saruxan Şehitliği'nde anma gerçekleştirdi.

Şehitlik girişinde toplanan gençler, üzerinde şehitlerin resimleri olan pankart ve bayraklar taşıdı. "Şehitler ölümsüzdür" ve "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak" sloganları ile Minbic'i özgürleştirme hamlesinde şehit düşen komünist savaşçı Sevda Çağdaş'ın (Raperin Dicle) mezarı başına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

CKŞ adına konuşan Dilan Baran, Kasım Şehitler Ayı'nın önemine dikkat çekti. 4 Kasım 1994'te ölümsüzleşen Erdal Balcı'dan devraldıkları bayrağı daha da yükseklere taşıyacaklarını dile getiren Baran, Rojavalı gençlerin devrim şehitlerini anmak için bir araya geldiğini dile getirdi. Devrim şehitlerinin mücadelesini sürdüreceklerini ve yollarında yürüyeceklerini dile getiren Baran, "Onlar bizim toprağımız, bizim özgürlüğümüz için şehit düştüler. Bu nedenle bizim de bugün onların yolundan yürümemiz gerekir. Gençlerimiz onların yolunu takip etmeli. Biz CKŞ'li gençler olarak, şehitlerimize bir kez daha hep birlikte söz veriyoruz. Şehit Raperin'in yolunu izleyeceğiz" diye konuştu.

CKŞ’li Zilan Destan da yaptığı konuşmada, komünist savaşçı Sevda Çağdaş'ın mücadele hayatını anlattı. Destan, şehitlerin mücadelesini faşist işgal saldırılarına karşı devrimi savunarak sürdüreceklerini dile getirdi. Anmada Kürtçe ve Arapça şiirler okundu.

CKŞ'liler daha sonra Serekaniye direnişi esnasında ölümsüzleşen savaşçıların mezarlarını ziyaret etti. Komünist savaşçı Kerem Pehlivan ve diğer şehitlerin mezarları başında anma yaptı.