3 Ekim 2024 Perşembe

CHP'li 20 belediyenin verileri: Toplam can kaybı 21 bin 84 kişi

CHP'li 20 belediyenin verilerine göre toplam can kaybı 21 bin 84 kişi. Sağlık Bakanlığı'na göre ise aynı tarihler arasında Türkiye genelindeki can kaybı 12 bin 672.

CHP Covid-19 Danışma Kurulu'nun 20 belediyenin verilerinden derlediği rapora göre, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı can kaybı sayısı ile gerçek rakam arasında uçurum var. 

CHP Covid-19 Danışma Kurulu, bulaşıcı hastalık nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayılarına ilişkin hazırladığı raporda, "İktidar, en başından itibaren pandemiyi değil, algıyı yönetmeyi seçti" denildi.

İktidarın, politikaları belirlerken meslek örgütleri, sağlık alanındaki sendikalar, yerel yönetimler ve bilim insanlarının sürece dahil etmemesini eleştirdi, Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarının da kamuoyuna açıklanmadığını söyledi. Raporda "Ne salgınla ilgili gerçekler ne de tedbirlerin alınma süreçleri kamuoyu nezdinde açık ve şeffaf bir şekilde yönetildi" denildi.

20 İLDEKİ CAN KAYBI 21 BİN 84
11 büyükşehir ve 9 il belediyesinden alınan veriler derlenerek hazırlanan raporda, pandemi sürecinde yaşanan can kayıpları ile Sağlık Bakanlığı verileri arasındaki uçurum dikkat çekti.

CHP Covid-19 Danışma Kurulu'nun raporuna göre, pandeminin başladığı Mart ayından 24 Kasım 2020 tarihine kadar korona ve bulaşıcı hastalık nedeniyle toplam 20 ilde 21 bin 84 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre ise aynı tarihler arasında Covid-19 sebebiyle Türkiye genelinde 12 bin 672 kişi hayatını kaybetti.