4 Ekim 2024 Cuma

Çetin Kaya'nın arkadaşlarından tanıklara çağrı

Polis tarafından Kadıköy Göztepe'de infaz edilen Çetin Kaya'nın arkadaşları, görgü tanıklarına çağrıda bulundu. Arkadaşları görgü tanıklarının 0533 353 02 32 numaralı telefondan kendilerine ulaşmalarını istedi.

Polis tarafından ensesinden vurularak katledilen Çetin Kaya'nın sinema sektöründe birlikte çalıştığı arkadaşları, olaya tanıklık edenlere çağrıda bulundu.

İstanbul'un en işlek caddesindeki mobese kameralarının o sırada kayıt almadığı iddia edilerek infazın üstünün örtülmek istenmesine karşı girişimlerini sürdüren Çetin Kaya'nın arkadaşları sosyal medya üzerinden şu çağrıyı yayınladı:

"29 Kasım 2021 tarihinde saat 22.00 sularında İstanbul'un en işlek noktalarından biri olan Göztepe Minibüs caddesinde (Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi önü) çok sevdiğimiz arkadaşımız Çetin Kaya polis kurşunuyla başından vurularak öldürüldü.

Savunmasız, silahsız bir vatandaşa gerçekleşmiş olan bu cinayeti gören, duyan tanık olan kişilerin (0533 353 02 32) numaralı telefondan tarafımızla irtibat kurmalarını ya da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığına başvurmalarını rica ederiz."