7 Ekim 2024 Pazartesi

Çepni: Saldırının hesabını sormak için HDP etrafında kenetlenelim

İzmir İl binalarına yönelik faşist katliam saldırısına tepki gösteren HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, iktidar ve İçişleri Bakanlığı tarafından organize edilen saldırının ve Deniz Poyraz'ın hesabını soracaklarını söyledi. Tüm halklara ve ezilenlere, HDP etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

HDP İzmir İl binasına yönelik sabah saatlerinde yaşanan faşist katliam saldırısına tepki gösteren HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, bu sabah İzmir il binalarına gerçekleştirilen saldırının iktidar ve İçişleri Bakanlığı tarafından organize edildiğini söyledi. Daha önce de partilerine benzer saldırılar yaşandığını ve polisin gözü önünde saldırıyı gerçekleştirenlerin ellerini kollarını sallayarak ayrıldıklarını aktaran Çepni, İzmir saldırısında da benzer bir durum yaşandığına dikkat çekti.

Murat Çepni, HDP İzmir İl binaları karşısında polis noktası olduğunu buna rağmen eli silahlı bir katilin parti binalarına rahatlıkla girdiğine işaret etti.

Katliam saldırısının organize olduğuna dikkat çeken HDP Milletvekili Çepni, "Bu sıradan bir saldırı değil. İktidarın, İçişleri Bakanlığı'nın son dönem partimize yönelik geliştirdiği saldırıların, provokasyonların sonucu. İktidar yaşadığı politik bunalımlardan, içine girdiği krizlerden HDP'ye yönelik saldırılarla çıkış yaratmaya çalışıyor. Bu saldırıları çaresizliktendir. Son dönem ortaya serilen suç ittifakının kendini kurtarma çabasıdır" diye konuştu.

Partileri hakkında açılan kapatma davası ve Kobanê davası sürerken yaşanan provokasyonları hatırlatan Çepni, dün Ankara Sincan Hapishanesi Kampüsü Adliyesi'ndeki faşist saldırıya dikkat çekti, saldırının polisin gözü önünde yaşandığını ve müdahale edilmediğini söyledi.

HDP İzmir İl binasına yönelik katliam saldırısının sadece HDP'ye değil tüm halklara, işçilere, emekçilere, Kürt halkına, direnişini kırılamayan emekçi halklara olduğuna vurgu yapan Çepni, "Saldırı karşısında tüm halklarımız omuz omuza HDP'nin yanında durmalıdır. Herkesi HDP etrafında kenetlenmeye çağırıyorum. HDP dimdik ayakta durmaya, mücadeleyi büyütmeye, faşizme karşı halkları birleştirmeye devam edecektir" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Arkadaşımızın katili bugün HDP'ye dönük provokasyon atmosferini organize edenlerdir. Bu saldırıların ve Deniz Poyraz arkadaşımızın hesabını mutlaka soracağız" diye konuştu.