2 Ekim 2024 Çarşamba

Çepni hakkında yapılan yalan haberlere ilişkin yasal süreç başlatıldı

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'ye yönelik yandaş medya tarafından üretilen yalan ve iftira dolu haberlere ilişkin yasal süreç başlattıklarını duyuran Avukat Alınak, benzer iftiralarla daha önce açılan davadan Çepni'nin beraat aldığını da hatırlattı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin Avukat Bişar Abdi Alınak, iktidarın propaganda aracı haline gelen bazı medya gruplarının HDP milletvekili müvekkillerin üzerinden yalan ve iftiraya dayalı haberler kurguladığını hatırlattı. Toplumun doğru haber alma hakkı hiçe sayılarak, özellikle son aylarda yalan ve iftiraya dayalı haberler üretildiğini hatırlatan Alınak, şöyle devam etti:

"Müvekkillerimizi hedef haline getiren bu medya kuruluşlarının bir değer amacı da siyasal ve hukuki meşruiyeti olmayan ‘HDP Kapatma davası'nın psikolojik alt yapısını oluşturmaktır. Diyarbakır HDP il binası önünde kurulan ‘aile çadırı' üzerinden yapılan propaganda da aynı amaca hizmet etmektedir. Ailelerin duygularının istismar edilip, iktidar tarafından siyasi rant aracı olarak kullanılan çadırda İzmir Milletvekili Murat Çepni üzerinde yalan ve iftiraya dayalı bir algı operasyonu yürütülmektedir. 

Bir anne oğlunu dağa gönderdiği iddiasıyla müvekkilimiz hakkında yalana dayalı beyanatlarda bulunmaktadır. İktidar medyası ise tezgahlanmış ve soyut olan söz konusu yalan beyanlar üzerinden kara propagandaya devam etmektedir. Benzer iftiralarla başlatılan yargı sürecinde müvekkilimiz hakkında açılan dava ise yakın zamanda beraatle sonuçlanmıştır.

Ailelerin duygularını yalan adayalı propaganda malzemesi haline getiren siyasi iktidarın ve medya kuruluşlarının neyi amaçladığı tarafımızca da kamuoyunca da bilinmektedir.

Bu kapsamda müvekkilimiz Murat Çepni'yi hedef haline getirerek düzmece bir hikayeyle yanlı ve yalan haber yapan medya grupları başta olmak üzere , bu kirli propagandanın sahipleri hakkında tüm yasal süreçleri başlatmış bulunduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."