2 Ekim 2024 Çarşamba

Çepni, ESP'ye yönelik operasyonu Meclis gündemine taşıdı

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, bileşenleri olan ESP'ye yönelik komplo operasyonlarına ilişkin Meclis'te yaptığı konuşmada, "Bir kez daha yanıtımız; umut dimdik ayakta diyerek, örgütlenerek mücadeleyi yükseltmek olacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, ESP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Gözaltı ve tutuklamalar iktidarın yönetme biçimi haline geldiğini belirten Çepni, "Bu zor aygıtlarını çıkarın geriye üçüncü sınıf bir aile şirketi kalıyor" dedi.

HDP'nin bileşeni olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin neredeyse her ay komplo operasyonlarıyla karşı karşıya kaldığını anımsatan Çepni, son olarak 7 Ekim'de yapılan operasyonda ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de aralarında olduğu çok sayıda sosyalistin gözaltına alındığını, 3 günlük gözaltının ardından serbest bırakıldığını hatırlattı.

Çepni, şunları söyledi: "ESP; kapitalizme, empeyalizme ve her türden gericiliğe karşı devrim ve sosyalizm mücadelesini program edinmiş bir parti olarak bu saldırılardan elbette güçlenerek çıkacaktır.

HDP ve tüm demokrasi güçleri hak ve hakikat mücadelesinde gücünü milyonlardan, saldıranlar da gücünü bir avuç sermaye patronlarından alırlar. HDP bileşenleri olarak bir kez daha yanıtımız; umut dimdik ayakta diyerek, örgütlenerek mücadeleyi yükseltmek olacak.