4 Ekim 2024 Cuma

Çepni: Bize lazım olan şey örgütlenmektir

Dernek ve vakıflara kayyum atanmasının da önünü açan yasal düzenlemeye karşı Meclis Genel Kurulu'nda konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, yasanın kayyumcu özelliği olduğunu kaydederek, "Bize lazım olan şey örgütlenmektir" diye belirtti.

Meclis Genel Kurulu'nda "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi" göüşmeleri devam ediyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesine yönelik yaptırım kararlarının uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen kanun teklifi dernek ve vakıflara kayyum atanmasının da önünü açıyor.

Dernek ve vakıflara kayyumun önünü açan düzenlemeye ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Egemenlerin en çok korktuğu şey örgütlü kitlelerdir. Örgütsüz milyonlardansa örgütlü binlerden korkar paniğe kapılır egemenler. Çünkü bilirler ki bir yerde örgüt varsa orada başkaldırı vardır, orada itiraz vardır. Orada özgürleşme eğilimi ve talebi vardır" dedi.

AKP iktidarının "Örgütlenebilirsiniz. Çünkü AKP örgütleniyor. Nerede örgütlenebilirsiniz; gerici, faşist, cihadist, yandaş her türlü örgütlenmede örgütlenebilirsiniz. Fakat demokratik, ekolojist, halkçı, kadın özgürlükçü bir örgütlenmede örgütlenemezsiniz" dediğini ifade eden Çepni, "Çünkü AKP'nin örgütlenmeden anladığı şey tam olarak bu" diye kaydetii.

Meclis'ten geçirilmek istenen yasanın kayyumcu bir özelliği olduğunu söyleyen Çepni, "Bu yasa aslında dernekler üzerinden tüm toplumsal örgütlenmeye bir kayyum atanıyor. Şunu hatırlatmakta fayda var. HDP belediyelerine atanan kayyumlar sürecinde şunu söylüyorduk. Bu kayyumlar sadece HDPye, Kürt halkına, onların seçilmiş iradesine, onların seçme ve seçilme hakkına dönük bir saldırı değildir. Bu saldırı tüm topluma, Türkiye halklarına dönük bir saldırıdır. O yüzden tüm demokrasi güçlerine şu çaağrıyı yapmıştık. Bu kayyum siyasetine, darbeci siyasetine hep birlikte hayır demediğimiz müddetçe yarın bu kayyum herkesin başına karabasan gibi çökecektir demiştik. Bugün bununla karşı karşıyayız. Bu düzenlemeye esastan karşı çıkıyoruz. Bize lazım olan şey örgütlenmektir" diye konuştu.