2 Ekim 2024 Çarşamba

Bursa Demokrasi Güçleri'nden savaş  karşıtı eylem

Kent Meydanı'nda bir araya gelen Bursa Demokrasi Güçleri, "Ukrayna'da emperyalist savaşa hayır. ABD, NATO ve Rusya Ukrayna'dan çekilsin" dedi. 

Bursa Demokrasi Güçleri, Kent Meydanı'nda eylem yaptı. "Savaşa hayır" yazılı pankartın açıldığı eylemde, savaşı emperyalist devleterin kendi çıkarları için çıkardığı kaydedildi. 

Basın metnini okuyan Ozan Kaplanoğlu, Tüm savaşlarda olduğu gibi en büyük bedeli ezilenlerin ve emekçilerin ödediğine dikkat çekti ve şöyle devam etti: "Ukrayna krizinde de daha şimdiden yerleşim yerleri bombalanmaya başlanmış, 137 kişi yaşamını yitirmiş, 300'den fazla kişi yaralanmıştır."

Geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halklar savaşa karşı barışı savunurken emperyalistlerin sömürüyü ve egemenlik mücadelesinin bir aracı olarak savaşı tercih ettiğinin altını çizen Kaplanoğlu, "NATO bir savunma değil savaş örgütüdür. Rusya ise tam anlamıyla işgalci konumundadır. Her iki güç de dünya halklarına karşı suç işlemektedirler. Savaşı durdurmak için geç değildir" diye konuştu.

Kaplanoğlu, "Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz; Savaşa derhal son verilmeli, Ukrayna'da ki tüm yabancı güçler çekilmeli, gecikmesizin diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.