2 Ekim 2024 Çarşamba

Buldan'dan İstanbul Newrozu'na çağrı

HDP İstanbul İl Örgütü, geleneksel Newroz öncesi dayanışma yemeği düzenledi.  20 Mart Pazar günü Yenikapı'da düzenlenecek Newroz kutlamasına çağrı yapan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Omuz omuza birlikte yürüyelim" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü'nün her yıl Newroz öncesi düzenlediği geleneksel dayanışma yemeği buluşması bu yıl Şişli'de bulunan bir düğün salonunda verildi. Dayanışma yemeğine HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, HDP İstanbul Eşbaşkanları İlknur Birol, Ferhat Encü, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve çok sayıda kişi katıldı.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Birol ve Encü, kısa bir açılış konuşması yaparak birlikte mücadelenin önemine vurgu yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sözlerine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde polisin tüm saldırılarına ve engelleme girişimlerine rağmen sokağı kuşanan kadın ve LGBTİ+'ları selamlayarak sözlerine başladı.

AKP-MHP'nin partisine yönelik tüm saldırılarına karşı HDP'nin dimdik ayakta durduğunun altını çizen Buldan, "Onlara dert olsun HDP bu siyasetinden asla vazgeçmeyecek. Asla geri adım atmayacak, asla onların önünde boyun eğmeyecektir" diye konuştu.

Newroz'un yaklaştığını belirten Buldan, "Newroz halkların barış ve huzur içinde bir araya geleceği, milyonların birlikte halay çekeceği, horon tepeceği ve özgürlük ateşini yakacağı bir gündür. İstanbul'da Newroz'u da 20 Mart Pazar günü Yenikapı Meydanı'nda yapılacak. Buradan bütün Türkiye halklarına, İstanbul'da yaşayan bütün halkımıza seslenmek istiyorum. Newroz yeni bir gündür, barış ve özgürlüktür. Bugünde bir araya gelelim, omuz omuza verelim ve birlikte yürüyelim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (MKM) sanatçılarının seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.