3 Ekim 2024 Perşembe

'Bu adalet Urfa Adliyesi'ne gelecek'

Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti 302. gününde devam ediyor. Adalet nöbetlerinin içinde bulunduğu sürece ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunan Ferit Şenyaşar, her koşulda mücadeleye devam edeceklerinin altını çizerek, "Bu adalet nöbetimiz devam ettiği sürece Türkiye'de kimse hak, hukuk, adaletten bahsetmesin" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 302. gününde sürüyor.  9 Mart 2021'de Urfa Adliyesi önünde nöbete başlayan Şenyaşar ailesi bugün de "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda eyleme başladı. 

Dava yargı sürecinde olduğu için kimsenin müdahale edemediğine dikkat çeken Ferit Şenyaşar, havanın 2 derece olduğunu belirtti ve ekledi: "Biz haklıyız, soğuk sıfırın altında da olsa bu haklı mücadelemize devam edeceğiz. Şanlıurfa Valiliği'nden iki kişilik çadır kurma talebinde bulunduk. Valilik bu insani talebimizi reddetti."

Annesinin 65 yaşında olduğuna ve çeşitli sağlık sorunları yaşadığına dikkat çeken Şenyaşar, "Annemin iki haklı talebi var. Hastanede eşi ve 2 çocuğu gözü önünde katledildi, dosya açılmıyor. Kardeşim (Fadıl Şenyaşar) yaklaşık 4 yıldır hukuksuz yere tutuklu. Bu adalet nöbetimiz devam ettiği sürece Türkiye'de kimse hak, hukuk, adaletten bahsetmesin" dedi.

Şenyaşar, AKP milletvekillerinin Urfa'da halkın içine çıkamayacak duruma düştüklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü bütün Urfa halkı bu haklı talebimizin yanındadır. Urfa'ya gelen tüm seçilmişlere halk tarihe geçen Urfa Adliyesi önünü gösteriyor. 'Buradaki zulmü bitirin, öyle gelin.' diyor. Kararlıyız, mücadelemiz devam edecek, adalet sağlanacak. Eğer şimdilik adalet sağlanmazsa da biz ümidimizi yitirmiyoruz. Bu adalet Urfa Adalet sarayına gelecek."

Birleşik Mücadele Güçleri'nin (BMG) 2 Ocak'ta İstanbul'da düzenlediği halk forumuna da katılan Ferit Şenyaşar, İstanbul'da hukuki destek talebiyle çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini aktardı.

Aile, sosyal medya hesabından ise "Adalet nöbetimiz 2 derece kış soğuğunda devam ediyor. Adalet talebimiz karşılanmadığı gibi, Valilik çadır talebimizi de reddetti. Bir anne Şanlıurfa adliye kapısında bu soğukta bekletiliyor. Yetkililer medyadan izliyorlar" mesajını paylaştı.