3 Ekim 2024 Perşembe

'Boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz'

HDK Mersin Meclisi, gözaltı saldırılarını kınadı, "Ne yaparlarsa yapsınlar boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Mersin Meclisi, HDK ve HDP'ye yönelik gözaltı operasyonlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

HDK İrtibat Bürosu'nda yapılan basın toplantısında konuşan HDK Genel Meclis Üyesi Selahattin Güvenç, "Siyasi iktidar Türkiye halklarının barış özgürlük ve demokrasi mücadelesini veren muhalif, demokratik kurum ve kuruluşlara saldırılarını arttırma devam ediyor" dedi. 25-26 Kasım 2020 tarihlerinde İstanbul ve Ankara'da HDK ve HDP yapılan operasyonlar kapsamında pek çok arkadaşlarının gözaltına alındığını belirten Güvenç, HDK Genel Merkezi ve HDP Van İl Örgütü'nün de basıldığını hatırlattı.

'BİAT ETMEYECEĞİZ'
Güvenç, şunları söyledi: "Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının barış, özgürlük ve eşitlik mücadelesiyle siyasi soykırım operasyonları ve tasfiye planları geçmişte olduğu gibi bugün de boşa çıkartılacaktır, biz kazanacağız tasfiyeci anlayış kayıp edecektir. Halkların Demokratik Kongresi, Halkların Demokratik Partisi ve bileşen yapılarımızla birlikte Türkiye'de yeni yaşamı inşa etme mücadelesine güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Sindirme politikalarına karşı boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar son sözü biz söyleyeceğiz ve biz kazanacağız. Hukuksuz olarak yapılan siyası soykırım operasyonlarını şiddetle kınıyoruz ve gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."