21 Eylül 2024 Cumartesi

Boğaziçili öğrencilerin duruşmasına çağrı

Afrin lokumu dağıtanları protesto ettikleri için yargılanan Bogaziçi Üniversitesi öğrencileri 3 Ekim'de ikinci kez hakim karşısına çıkıyor. Öğrenciler yaptıkları yazılı açıklamada, dayanışma çağrısı yaptı.
Boğaziçi Üniversitesi'nde TSK'nın Afrin harekâtına destek olmak ve bu operasyonda hayatını kaybeden askerleri anmak için stant açarak lokum dağıtan öğrencileri protesto ettikleri için "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla evlere yapılan baskında ve kampüste gözaltına alınan 22 öğrenciden 14'ü tutuklanmıştı.
 
6 Haziran 2018 tarihinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde giörülen ilk duruşmada 14 öğrenci tahliye edilmişti.
 
Yargılanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 3 Ekim Çarşamba günü ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, "19 Mart 2018 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi'de Afrin operasyonunun lokum dağıtılarak kutlanmasını protesto etmişti. Savaşa karşı çıkan her ses ve yükselen her karşı duruş gibi yapılan bu protesto da iktidarı rahatsız etti. Cumhurbaşkanı, ana akım medya ve kayyum rektörlüğün hedef gösteren söylemlerini takip eden süreçte Boğaziçili öğrenciler ev ve yurt baskınlarıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Mahkemelerin ve hapishanelerin muhalif her sesi bastırmak için bir sopa olarak kullanıldığı bu günlerde hepinizi iktidarın kendi zor gücüne dönüştürdüğü adliyelerde omuz omuza durmaya, dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.
 
Öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi'nde "Yargılanıyoruz. 3 Ekim Çarşamba 09.30'da Çağlayan'dayız" yazılı pankart asarak duruşmaya çağrı yaptı.