22 Eylül 2024 Pazar

Boğaziçi Üniversitesi'nde 'kapitalizm krizi' konuşuldu

BUTİK ve SBK tarafndan Marksist Teori yazarı Alp Altınörs'ün katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde "Kapitalizmin tarihi ve krizi" paneli düzenledi.
Boğaziçi Üniversitesi Tarih İncelemeleri Kulübü (BUTİK) ve Sosyal Bilimler Kulübü (SBK) tarafndan Marksist Teori yazarı Alp Altınörs'ün katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde "Kapitalizmin tarihi ve krizi" paneli düzenledi.
 
Çok sayıda öğrencinin katıldığı panelde Altınörs, "Türkiye'de yaşanan kriz tartışmalarının politik noktaları sınırlı kalıyor. Bunu emperyalist/kapitalist kriz içerisinde değerlendirmek gerekir"  dedi.
 
Altınörs, "Teknoloji ilerledikçe, kapitalizm düşüşe geçecektir. Bugün yaşanan kapitalizm krizide bundan kaynaklıdır" diye kaydetti. "Türkiye'de nasıl bir çözüm alternatifi bulmalıyız?" diye soran Altınörs, "Neoliberalizmin artık öldüğü bir zamandayız. Kapitalizmin öldüğü bir dönemde yaşıyoruz. Kar için üretim krizdedir ve bunun önüne halkçı çıkış programı konulmalıdır. Yegane çıkış yolu 'toplum için üretim'dir, yani sosyalizmdir" diye belirtti.
 
Altınörs, "3. havalimanı işçilerinin ekonomik kriz ve yönetim krizi bir araya gelişinin örneğidir. Bugün Türkiye'de dokunulmaz olanlar AKP/Saray iktidarı ve onun çevresindeki sermayedarlardır" diye vurguladı.