21 Eylül 2024 Cumartesi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Ezenler oldukça, biz ezilenlerin yanında olacağız

Efrin operasyonuna karşı çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ikinci kez hakim karşısına çıkıyor. Duruşma öncesi adliye önünde yapılan açıklamada "Ezenler var oldukça, biz ezilenlerin yanında yer almaya devam edeceğiz" denildi.
Boğaziçi Üniversitesi'nde TSK'nın Efrin operasyonu sonrasında lokum dağıtmak isteyen faşist gruba karşı "İşgalin, katliamın lokumu olmaz" diyerek müdahale ettikleri için gözaltına alınan ve tutuklanan, ardından ilk duruşmada tamamı ilk duruşmada tahliye edilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ikinci duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.
 
Duruşma öncesi öğrenciler Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. "Savaşa karşı barış/ Sermayeye karşı emek/ Boğaziçi biat etmeyecek" yazılı pankart açan öğrenciler açıklamalarında "Boğaziçi Üniversitesi yıllardır iktidarın özel sindirme politikalarına maruz kalmaktadır. Kayyum rektör atamalarından akademisyen yargılamalarına, muhalif öğrenci avlarından kampüsteki polis tehdidine kadar yoğun bir baskı altındadır. 19 Mart günü lokum dağıtma hadisesine gösterilen tepki, bu baskı politikalarını yürüten iktidar tarafından bir fırsat olarak değerlendirildi, medyanın ve Cumhurbaşkanı'nın hedef göstermesiyle biz öğrenciler okuma hakkımızın elimizden alınacağı tehdidiyle evlerden, yurtlardan, kütüphane ve kampüslerden baskınlarla alınarak cezaevine konduk" ifadelerini kullandı.
 
Öğrenciler, "Yagılanmamızım sebebini söylüyoruz: Çünkü faili belli kayıplara karşı 23 yıldır pes etmeyen Cumartesi Anneleri'nin, emek sömürüsüne karşı havaalanında direnen işçilerin, eril şiddete karşı duran kadınların, inkara-sömürüye-katliama karşı Kürt halkının tarafından ve açıkça söylüyoruz: Ezenler var oldukça, biz ezilenlerin yanında yer almaya devam edeceğiz. Zulüm varsa direniş de vardı; bunu biliyor ve hakikatimizi bu yönde belirliyoruz. Bizi terbiye edeceklerini sandıkları cezaevlerine karşı özgürlük şiarımızı yeniliyoruz. Başta tutuklu öğrenciler olmak üzere devrimci-demokrat siyasi tutsaklara özgürlük talep ediyoruz" diye konuştu