4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi davasında 7 öğrenci hakkında yakalama kararı verildi

Kayyum rektör Bulu'yu protesto eden ve işkenceyle gözaltına alınan 29 kişinin duruşması görüldü. Savunma veren 17 kişinin adli kontrol hükümlerini kaldıran mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen 7 kişi hakkında yakalama kararı verdi. Duruşma mart ayına ertelendi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne atadığı kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto ettikleri basın açıklamasında işkenceyle gözaltına alınan 29 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, 29 kişi hakkında, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından ayrı ayrı toplamda 3 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya öğrencilerden bazıları ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan öğrenciler, demokratik haklarını kullandıklarını ve eylemlerinin herhangi bir suç teşkil etmediğini savunarak suçlamaları kabul etmedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya gelmeyen 7 kişi hakkında, savunmalarının alınması için haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Mahkeme, savunmaları alınan 17 kişi hakkındaki adli kontrol hükümlerinin de kaldırılmasına hükmederek duruşmayı 31 Mart 2022'ye erteledi.