6 Ekim 2024 Pazar

BMG ve BGM bileşenlerinden Taksim iradesi

BMG ve BGM güçleri Harbiye ve Şişli Camii olmak üzere iki farklı noktadan Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarını atarak yürüyüş yaptı, polis saldırısına direnen devrimciler, Taksim iradesinden taviz vermedi.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM) Taksim ve 1 Mayıs yasaklarını tanımadı, iki ayrı noktadan Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

İlk olarak Harbiye’de Halaskargazi Caddesi üzerinde toplanan BMG ve BGM bileşenleri, “Birlik, mücadele, zafer, yaşasın 1 Mayıs, biji yek Gulan- Birleşik Mücadele Güçleri” ve “Gençliğin isyanıyla barikatı aşıyoruz, yaşasın 1 Mayıs- Birleşik Gençlik Meclisleri” pankartlarıyla Taksim’e doğru yürüyüşe geçti.

“Yaşasın birleşik mücadelemiz”, “Birlik, mücadele, zafer”, “Yaşasın 1 Mayıs, biji yek Gulan” sloganlarını atan, konuşmalar yapan BMG ve BGM bileşenleri, “Bugün 1 Mayıs, işçilerin direniş günü. Bugün devrimin şanlı yolunda ilerleyen halkların günü. Bizler bugün yasaklı meydanlardayız. Bugün direnişçi işçilerin, kadınların, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin önüne konulan barikatı aşmak için buradayız. 1 Mayıs’ı da Taksim’i de yasaklayan devletin karşısında devrimciler olarak bir kez daha yasakları kırmak için buradayız. Barikatları aşacağız, faşizmi yıkacağız” dedi.

Yürüyüşlerini sürdüren BMG ve BGM güçlerine polis biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı işlemi sırasında başlayan işkence, polis araçlarında da devam etti.

BMG ve BGM’nin ikinci eylemi ile Şişli Abide-İ Hürriyet Caddesi üzerinde yapıldı. “Her yer Taksim, her yer direniş”, “1 Mayıs alanı Taksim Meydanı” sloganlarıyla Taksim’e doğru yürüyüşe geçen devrimcilere burada da saldırı yaşandı.

Polisin saldırısına direnen devrimciler, sloganlar ve yaptıkları konuşmalarla 1 Mayıs yasaklarını tanımadıklarını bir kez daha dile getirdi. Gözaltına alınan devrimciler, direnişlerine devam etti, gözaltında tutuldukları polis aracının içinde 1 Mayıs marşını okudu.