21 Eylül 2024 Cumartesi

'Bizi haklı meşru mücadelemizden vazgeçiremeyeceksiniz'

Gazeteciler ve siyasetçilere yönelik operasyonlar HDP Diyarbakır İl binası önünde protseto edildi. Burada konuşan HDP Millevtekili Saliha Aydeniz, "AKP-MHP faşist ittifakı iyi bilmelidir ki; halkı için mücadeleden sakınmayan ve sakınmayacak milyonlarca insan bulunmaktadır. Bizi cezaevlerine atarak, bize dönük soykırım operasyonları düzenleyerek, bizi haklı ve meşru mücadelemizden asla vazgeçiremeyeceksiniz" dedi.
Diyarbakır merkezli 9 ilde gerçekleştirilen ev baskınları ve gözaltılara ilişkin HDP Diyarbakır il binası önünde basın açıklaması yapıldı.
 
Siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin katıldığı basın açıklamasında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz okudu. PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim komplosunun yıldönümünde yüzü aşkın kişinin gözaltına alınmasını kınayarak konuşmasına başlayan Aydeniz, "Uluslararası komplo tecrit, katliam ve gözaltılar ile devam etmektedir. 2015 tarihinden itibaren yaşanan katliamlar, siyasi soykırım operasyonları ve toplumun bütün muhalif kesimlerine yönelik yapılan saldırılar, tecrit politikasının sonucudur" dedi.
 
Aydeniz, "10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı'nda 103 canımız demokrasi ve barışa sahip çıktığı için vahşice, barbarca katledildi. Türkiye halklarının mücadele birliğine, barış taleplerine yönelik bu kanlı gün, takvimimizin kara yaprakları arasında yerini almıştır. Yüzlerce yoldaşımızı yaraladılar. Hepimiz yaralandık. Ama yılmadık. Ama korkmadık. Ama sinmedik. Korkacağımızı, sineceğimizi sananlar yanıldılar. Daha da çoğaldık. Daha da örgütlendik. Ve daha da güçleneceğiz. Bu ülkenin her bir yurttaşı barış ve eşitlik içinde özgürce yaşamayı hak ediyor. Barışı da özgürlüğü de örgütlü mücadelemizi büyüterek, birlikte kazanacağız" diye konuştu.
 
5 Haziran 2015 Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki patlama ve 10 Ekim katliamına giden süreci başlatan zihniyetin bugün de demokrasi ve barış talebi için mücadele edenleri siyasi soykırım operasyonları ile susturmaya çalıştığını kaydeden Aydeniz, "AKP-MHP faşist ittifakının saldırılarına karşı asla boyun eğmeyeceğiz" diye belirtti.
 
Aydeniz, "9 Ekim Salı gece yarısı bir anda yüzlerce evi aynı anda basarak 150'ye yakın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Kar maskeli özel harekâtçıların kapıları kırarak evdeki herkesi yere yatırmış, çocukların kafasına silahları dayayarak, evdeki eşyaları alt üst ederek alabildiğine hakaretlerde bulunmuşlardır. DTK Eş Başkanı ve Hakkâri Milletvekilimiz Leyla Güven cezaevinde olmasına rağmen kapısı kırılmış, evi basılmış, evdeki tüm eşyalar alt üst edilerek eve girilmiştir" dedi.
 
Aydeniz, "AKP-MHP faşist ittifakı iyi bilmelidir ki; halkı için mücadeleden sakınmayan ve sakınmayacak milyonlarca insan bulunmaktadır. Bizi cezaevlerine atarak, bize dönük soykırım operasyonları düzenleyerek, bizi haklı ve meşru mücadelemizden asla vazgeçiremeyeceksiniz. Bu haklı mücadele var oldukça faşizmin karanlığı her zaman yenilmeye mahkûm olacaktır" diye konuştu.