2 Ekim 2024 Çarşamba

Bilgen'e Özgür Gündem davasında beraat

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Özgür Gündem Gazetesi Danışma Kurulu üyesi olduğu hakkında açılan davada beraat kararı verildi.

KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Danışma Kurulu üyesi olduğu için, hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak", "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen'in yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

HDP'ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Bilgen, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Duruşmada söz alan Bilgen, gazete ile organik bir bağının olmadığını, sadece gazetenin Danışma Kurulu üyesi olduğunu söyledi. O dönem Ankara'da bulunmasından dolayı gazetenin karar alma işleyişine katılmadığını belirten Bilgen, sadece insan hakları ihlalleri konusunda önerilerde bulunduğunu söyledi.

Avukatı Özcan Kılıç, müvekkilinin savunmalarına katıldığını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Bilgen'e yöneltilen "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak" ve "Örgüt propagandası" suçlarından beraatına karar verdi. "Örgüt üyesi olmak" iddiasının ise DTK'ya yönelik açılan dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verildi.