2 Ekim 2024 Çarşamba

Bihter Yalçınsoy son yolculuğuna uğurlandı

Rahman Yalçınsoy'un bıçaklayarak katlettiği Bihter Yalçınsoy'un cenazesi, Eskişehir'de kadınlar taraıfından son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde boşanma aşamasındaki eşi Rahman Yalçınsoy'un bıçaklayarak katlettiği Bihter Yalçınsoy'un cenazesi, dün akşam saatlerinde Eskişehir'e getirildi. Cenaze, Odunpazarı ilçesi Büyükdere Mahallesi'ndeki Hacı Bektaş Veli Vakfı Kültür Merkezi'ne götürüldü.

Bihter Yalçınsoy'un annesi Gülay Yılmaz, taziyeleri kabul ederken "Böyle sevgi mi olur, bu sevgi değil ki. Gözümün önünde indirdi yavrumu. Bu son olsun, artık yeter. İnsan canı bu kadar ucuz mu?" dedi.

Bihter Yalçınsoy'un kuzeni Dilay Yavaş ise cinayetin planlı olduğunu ifade ederek, "Anlaşmalı bir şekilde boşanacağını söyledi. Bihter kapıyı açınca, kalbine bıçağı saplamış. Kasıtlı, bilerek, planlayarak, isteyerek oldu. Evlendiği günden beri huzursuzdu. Defalarca ayrılmak istedi. Dava için İzmir'e gitmişti, daha önce bir aydır Eskişehir'de kalıyordu. Ertesi gün saat 13.00'te davası vardı" diye konuştu.

Cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bihter Yalçınsoy'un cenazesi kadınlar tarafından cemevinin bahçesine taşındı.

Cemevindeki cenaze töreninin ardından Bihter Yalçınsoy, Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.