2 Ekim 2024 Çarşamba

Beştaş'tan sağlık emekçilerine destek: Hep birlikte yaşayacağız

Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan HDP Grup Başkanvekili Beştaş, "Sağlık emekçileri, doktorlar burada kalacak, hep birlikte yaşayacağız" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık emekçilerin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Beştaş, sağlık emekçilerinin taleplerini dile getirdiklerinde ağır hakaret ve baskıya maruz kaldıklarını  söyledi. Beştaş, "İktidar ise kafasını kuma gömme siyasetine devam ediyor ya da hakareti tercih ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan en son kadın muhtarlarla yaptığı toplantıda, ‘varsın gidiyorlarsa gitsinler, biz de gerekirse yeni mezunları istihdam ederiz' dedi. Neresinden tutulur bilmiyorum gerçekten. Cumhurbaşkanı ve iktidarının küçük ortağıyla beraber nelerin umurlarında olmadığını öğrenmiş olduk. Hastanede liyakati iyi olanlar yerine yeni bitiren sağlık emekçilerini istihdam ederiz diyor" dedi. 

Önemli olanan sağlık emekçilerinin bir ülkedeki rolü olduğuna dikkat çeken Beştaş, "Hepimizin 7'den 70'e gittiği, bizleri tedavi eden, sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz olan bir kesimin bu şekilde hakarete maruz bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. Bu sözler hem sağlık hakkının hem de vatandaşın sağlığının hiç önemli olmadığı gerçeğini iktidar nezdinde bir kez daha ortaya koymuştur. Bu iktidarın sağlık emekçilerine ihtiyacı yok. Çünkü kendileri istediklerinde yanlarında özel doktorlarla dünyanın her tarafını dolaşıyorlar. İhtiyaçları olan bolca para ve 5'li çeteler, işleri güçleri bu. Sağlık emekçileri Türkiye'nin onurudur, yüz akıdır. İki günlüğüne iş bırakma eylemine gidiyorlar, büyük g(ö)rev diye niteliyorlar. Sağlık emekçilerinin yanlarındayız, destekliyoruz; haklarının, taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini tekrar söylüyoruz. Şunu da müjde olarak vermek istiyorum. Kapıyı gösterenler gidecek; sağlık emekçileri, doktorlar burada kalacak ve hep birlikte yaşayacağız. 14 Mart'ı gerçek bir bayram olarak kutlayacağımız günlere diyerek yeniden 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" diye konuştu. 

İstinaf Mahkemesi'nden Newroz'da katledilen Kemal Kurkut'a ilişkin kararını hatırlatan Beştaş, Türkiye tarihinin en korkunç kararlarından biri olduğunu belirtti. Beştaş, "Resmen Kürtleri öldürebilirsiniz dediler aslında. Mahkeme ‘Kürtlerin ölümü cezasızlık sebebidir' diyor. Hadi kasten demeyin olası kast da mı yok, taksir de mi yok, kaza da mı yok? Hukukta buna ilişkin birçok sevk maddesi var. Gencecik bir insan herkesin gözü önünde öldürüldü, annesi her gün ağıt yakıyor. Ailesi bir adalet mücadelesi veriyor. AKP-MHP ittifakının resmidir bu. Her gün ‘Kürt ve Türk kardeş' diyorlar ya Kemal Kurkut bu kardeşliğin nasıl olduğunun belgesidir" dedi. 

8 Mart coşkusunun 21 Mart Newrozu'na akacağını söyleyen Beştaş, "Newroz'da milyonlarca insan bu gidişata dur diyecek. Ekonomik buhrana, hak ve özgürlük gasbına, antidemokratik uygulamalara ve savaş politikalarına dur diyecek. İsyanını, itirazını Newroz'da ifade edecek; her bir yurttaş Kawa olacak ve zulme başkaldıracak. Bütün halklara bir çağrı yapmak istiyorum. Dem dema serkeftine, dem dema aştiye newroza we piroz be. Ez bang li hemi gelen me dikim. Roja newroze em hemu heriken kada û em newrozu piroz bikin" diye konuştu.