30 Eylül 2024 Pazartesi

Beştaş: İktidar hukuksuzluk ve işkencede ciddi adımlar atıyor

HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Meclis'de siyasi gündemi değerlendirdi. Beştaş, "HDP'den korkmaya devam edin" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saray rejimi ile Suudi Arabistan yönetiminin demokrasi karşıtı tüm konularda birbirine ne kadar benzediklerine dikkat çeken Beştaş, "Kaşıkçı davasıyla siyasi ve hukuki olarak ne kadar omurgasız olduklarını ilan ettiler" dedi. 

İktidarın ekonomi ve talan politikalarını eleştiren Beştaş, bunların üstünü örtmek için HDP'ye saldırıldığını kaydetti. İstanbul Onur Yürüyüşü'ne yönelik saldırıyla bu sabah Adana'ya yönelik gözaltı terörüne dikkat çeken Beştaş, "Diyarbakır'da Dicle Fırat Kültür Merkezi çalışanları gözaltına alındı. Geçen hafta Van Başkale'de biliyorsunuz vahşet görüntüleri sergilendi, yüzlerce asker 400 mermi sıktı köylüye. Bir kişiyi gözaltına alacaklar, bu ancak Filistin gibi sömürge topraklarında görülen bir tablodur. Ama Van'da görülüyor. Şimdi de Hakkari Yüksekova'nın köylerinde yapılan operasyonda 20 köylünün darp edildiğini, 13'ünün operasyon bölgesine götürüldüğünü öğrenmiş durumdayız. Yerel kaynaklar 7 köylüden haber alamadıklarını söylüyorlar. Her gün iktidar hukuksuzluk konusunda, işkence konusunda ciddi adımlar atmaya devam ediyor" dedi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit politikasına değinen Beştaş, Öcalan'a görüş yasağının savaş politikaları ve sorunu çözmeme iradesinin göstergesi olduğunu belirtti.

Beştaş, şöyle devam etti: "Bu siyasete darbenin adım adım yürürlükte olduğunu ve devam ettiğini gösteriyor. Ama şunu söyleyelim; vallahi bu halk da bu gelenekten gelen partiler de sizin ağababalarınıza diz çökmedi. Biz Ünal Erkanları, Çillerleri, Mehmet Ağarları gördük. Tek bir an bile bu halk haklarını aramaktan, direnmekten vazgeçmedi. HDP ile birlikte Türkiye muhalefetine yönelik bu darbeden de sonuç alamayacaksınız. Vekilleriniz arasında suç işleyenlerin tablosu ayyuka çıkmışken, ben vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırırım, HDP'yi zayıflatırım hayallerine kapılmayın. 3 Temmuz'da kongremiz var. Gümbür gümbür geliyoruz. On binlerle Ankara'da ‘HDP Halktır, Çözüm Biziz' sloganları yeri göğü inletecek. Korkmaya devam edin, HDP iktidarınızı bitirecek."