2 Ekim 2024 Çarşamba

Beştaş gündemi değerlendirdi

Günlük gündeme ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, savaş karşıtlığını yükseltme çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında günlük gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Birlikte değiştireceğiz ve şimdi kadın zamanı" sloganlarıyla Türkiye'nin dört bir yanında 8 Mart'ı karşılaşacaklarını dile getiren Beştaş, "Şimdi Kadın Zamanı" diyerek hep birlikte alanlarda olacaklarını söyledi. 

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik emperyalist savaşa ilişkin de konuşan Beştaş, savaş karşıtlığının çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Beştaş, "Ukrayna işgali karşısında Moskova'daki savaş karşıtlarını Türkiye övüyor ama Türkiye'de savaş karşıtlarına vatan haini ve terörist diyor. Bu nasıl bir ikiyüzlülüktür, bunu tarif etmek mümkün değil. Bu nedenle savaş karşıtlığı konforlu bir alan değildir. Önemli olan herkesin kendi hükümetine karşı da savaş karşıtlığını yükseltmesidir" dedi.

Beştaş, şöyle devam etti: "Biz son olarak Türkiye'de siyasal aktörlere, STK ve akademisyenlere  açık çağrı yapıyoruz; artık temel yurttaşlık gelirini tartışalım, bu konuda bir düzenlemeye gidelim. Diğer yandan emek ve işçi direnişleri Türkiye'nin dört bir yanında devam ediyor, direnen bütün emekçilere buradan binlerce selam gönderiyorum. Her zaman olduğu gibi onların yanındayız. Emekçilerin, işçilerin direnişi HDP'nin kuruluş koşullarını oluşturuyor. HDP onlarındır, onlar kurmuştur, onların omuzlarında büyümüştür, onlarla birlikte mücadeleye devam edeceğiz."