3 Ekim 2024 Perşembe

Belçika'da katledilen Mawda'nın annesinden polise: Neden ateş ettin?

Belçika'da 2 yaşındaki Mawda'yı katleten polisin yargılandığı davada, anne, polise, "Neden ateş ettin?" diye sordu.

Belçika'da Kürt mülteci bir ailenin 2 yaşındaki çocuğu Mawda'yı katleden polisin yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Mons'daki ceza mahkemesinde görülen  duruşmada, Mawda'nın ailesi dinlendi.

Mawda'nın öldürüldüğü geceyi hatırlarken büyük bir acı yaşadığını belirten Baba Ali Shamden, "O gece olanlarla ilgili hiçbir şeyi unutmadım" dedi. Mawda'nın öldürüldüğü 16-17 Mayıs 2018 gecesi minübüste iki çocuklu bir aile dahil olmak üzere bir çok insan olduğunu hatırlattı ve ekledi: "Mawda annesiyle birlikte şoförün arkasındaydı. Oğlumla birlikte minibüsün kapısının yanında birlikteydim."

Polisin ateş açmasının ardından yaşananları ise şöyle anlattı: "Mawda'yı kucağıma aldım, çok kan kaybediyordu. 'Ambulans' diye bağırmaya başladım. Kendi dilimde yardım istedim ama polisler pek kibar değildi. Mawda'yı aldılad ve bana vurdular."

Polisin kendilerine insanlık dışı davrandığını belirten Ali Shamden, "Ambulans geç geldi ve kurtarma aracına binmemizi engellediler" diye konuştu.

Mawda'nın annesi de konuşurken gözyaşlarını tutumadı. Olaydan beri özenle sakladığı kızının son biberonu ve bir tutam saçını gösterdi. "Neden ateş ettin?" diye polise sordu. 

Polis ile birlikte yargılanan 2 Iraklı mülteci de yargılamaya tepki gösterdi. Sanık mültecilerden biri haftalardır doktora çıkmak istediklerini söylerken, diğeri de kıyafetlerini hala teslim alamadığını belirtti.