4 Ekim 2024 Cuma

BEKSAV: Devrimci sanat kurumları sizin formüllerinize sığmaz

Bugün polis tarafından basılan BEKSAV, yaptığı açıklamada "Devrimci sanat kurumları sizin formüllerinize sığmaz" dedi.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), kurumlarına yapılan baskına ilişkin "Devrimci sanat kurumları sizin formüllerinize sığmaz" başlıklı açıklama yaptı.

Açıklamada "Geçtiğimiz günlerde 'Slogan atmayacak, şikayet etmeyecek, polemik yapmayacak.' şeklinde kendi sanatçısını formüle eden rejim, dün gece devrimci ve muhalif kurumları hedef alan gözaltı ve baskın operasyonu gerçekleştirdi. Kurumumuz BEKSAV da bu operasyonlar kapsamında dün gece basılmış, bilgisayarlara el konulmuştur. Aynı zamanda kurum bünyesinde müzik çalışmalarının yürütüldüğü stüdyo da basılmış ve albüm çalışmalarının yer aldığı dijital materyaller çalınmıştır. Tiyatro çalışmalarımızın yapıldığı sahnemiz dağıtılmış, sinema kolektifimizin kamerası da çalınmıştır" diye belirtildi.

BEKSAV, "Demokratik kitle örgütleri ve devrimci kurumlara kayyum tehditleri ile baş eğdiremeyeceksiniz. Notalarımız umudu haykırmaya, kameralarımızın ışıkları karanlığın dip noktalarında yeşeren aydınlık geleceği yansıtmaya, tiyatrolarımız halklarımızı hakikatle buluşturan yeni kapılar açmaya, maskenizi düşürmeye devam edecektir. Sanat düşmanı faşizminize karşı üretmeye devam edeceğiz" dedi.