2 Ekim 2024 Çarşamba

Batman'da gözaltında kaybedilen Mungan'ın akıbeti soruldu

İHD Batman Şubesi İnsan Hakları Anıtı önünde yaptığı eylemde 18 Mart 1998'de yaşadığı köyden askerler tarafından gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Mungan'ın akıbetini sordu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi üye ve yöneticiler, Batman'da İnsan Hakları Anıtı önünde yaptıkları açıklamada, 18 Mart 1998 tarihinde kaybedilen Mehmet Mungan'ın akıbetini sordu.

Açıklamayı okuyan İHD Batman Şubesi yöneticisi Abdürrezzak Katmaz, Mehmet Mungan'ın 1998 yılında Şırnak'ın Silopi İlçesi Yeniköy Beldesi Ceylan Mezrasında askerler tarafından yapılan baskında gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadığını söyledi.

2009 yılında Ergenekon adı altında başlayan yargılamalar sırasında ailenin dava kapsamında yargılanan bazı askerlerin Mungan'ın kaybedilmesinden sorumlu olduğunu belirterek yaptığı başvuruyu hatırlatan Katmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun ardından herhangi bir gelişme yaşanmadığını hatırlattı.

Gözaltında kaybetmelerin sorumlularının yargılanması ve cezalandırılması talebini bir kez de yineleyen Katmaz, "Devletin suçluları koruma politikasından bir an önce vazgeçip gerçeklerle yüzleşmesini istiyoruz. Katiller cezalandırılmadığı sürece bizler suçları işleyenlerin peşinde olacağımızı, adalet ve hak aramaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.