7 Ekim 2024 Pazartesi

Başaran: İzmir'deki katliamın faili iktidardır

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Başaran, İzmir'de HDP'li Deniz Poyraz'ı katleden faşist Gencer'in katliamın tek faili olmadığını söyledi. "Bu saldırının failleri bellidir; İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişidir, iktidardaki kişilerin kendisidir" diyen Başaran, saldırının sadece HDP'ye yönelik olmadığının altını çizdi birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Polis ablukasındaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına sabah saatlerinde giren faşist saldırgan Onur Gencer, partide görevli Deniz Poyraz'ı katlettikten sonra, parti binasını ateşe verdi.
 
Polis katliamı önlemek yerine, Poyraz'ın öldürülmesini istedi. Katliamın failinin tek kişi olmadığının altını çizen HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, asıl failin uzun süredir HDP'yi hedef gösteren iktidar ve yandaşları olduğunu vurguladı. 

ETHA'ya konuşan Başaran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere iktidarın her gün HDP'yi hedef gösterdiğini belirtti. Başaran, "Parti binalarımız neredeyse 24 saat gözetim altında, önlerinde karakol var. Buna rağmen saldırgan elini kolunu sallayarak partiye giriyor" dedi. 

Bu katliamın 5 Haziran Amed, 20 Temmuz Suruç, 10 Ekim Ankara olmak üzere Türkiye'de gerçekleşen çok sayıda saldırıdan farklı olmadığına dikkat çeken Başaran, "Failler de yöntemi de işleyiş biçimleri de bir birine benzer. Nedeni çok açık; sindiremediği, baş edemediği, yok edemediği partimizi kirli yöntemlerle sindirmeye çalışıyorlar. Bu saldırı sadece HDP'ye karşı değil; Türkiye demokrasisine, halkların ortak yaşam iradesine karşı. Sadece bir genç kadın katledilmedi. Oluş biçimi, havuz medyanın attığı manşetler, haberlerin veriliş biçimi bile kimin parmağı olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Onur Gencer'in sosyal medya paylaşımlarını hatırlatan Başaran, nasıl bir kirli ilişki ağının olduğunun da net bir şekilde ortada olduğunu belirtti. "Bu saldırının failleri bellidir; İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişidir, iktidardaki kişilerin kendisidir" diyen Başaran, saldırının sadece HDP'ye yönelik olmadığının altını çizdi ve şu çağrıyı yaptı: "Bu planın bir parçası. Tüm demokrasi güçlerine, kadın örgütlerine sesleniyorum, ortak mücadele etmeliyiz."