3 Ekim 2024 Perşembe

Bahçelievler'de katliam girişimi protesto ediliyor: Size biat etmiyoruz

HDP Bahçelievler İlçe Örgütü önünde polis ablukasına rağmen toplanmalar sürüyor. HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, katliam girişimini engellemeyenlerin kendilerine barikat kurduğuna dikkat çekerken İl Eşbaşkanı Birol da "Buradaki katliam provası İzmir'in kopyasıdır" diye vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler ilçe binasına yönelik silahlı ve bıçaklı saldırıda 2 kişi yaralandı. Saldırı sonrası çok sayıda kişi ilçe binası önünde toplanmaya başladı. 

Şirinevler Meydanı'nda açıklama yapmak isteyen HDP'liler polis ablukasına alındı, barikatlarla geçişler engellendi.

GÜLÜM: KATLİAMI ENGELLEMEYENLER BİZE BARİKAT KURUYOR
Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, polis barikatına tepki gösterdi. "İlçe binamızın önünde polis beklerken bir katil içeriye rahatlıkla girebiliyor" diyen Gülüm, "Bugün bizi korumayanlar, katliamı engellemeyenler bize barikat  kuruyor. İşte bizim katledilmemizin nedeni" budur vurgusu yaptı. 

BİROL: BU KATLİAM PROVASI İZMİR'İN KOPYASIDIR
HDP İstanbul il Eşbaşkanı İlknur Birol da, şu sözlerle tepki gösterdi: "Faşist zihniyet bilsin ki; HDP diz çökmedi çökmeyecek. Baskılarlar, operasyonlarla, tutuklamalarla, öldürmekle boynumuzun eğileceğini düşünüyorlarsa akıllarına şaşarız. Biraz tarihten ders alsınlar bizim kaynağımız halktır halk.  Bundan önce bu planları, sindirme operasyonlarını nasıl ki halk gücüyle bertaraf ettiysek, bundan sonra bu planları yapanlar da duysun ki her bir planı bertaraf etme gücüne sahibiz. Siz, cebinde silah olan omuzunda apolet olan, elinde yargının kalemini tuttuğunu söyleyen toplam faşist zihniyet bu ülkeden defolup gidinceye  kadar bu mücadele sürecek. Bugün burada gerçekleştirilen katliam provası İzmir'in kopyasıdır. Hiç kimse bunun münferit vaka olduğunu iddia edemez, sistematiktir. Sistematik şekilde katletmeye çalışıyorlar .bilin ki dimdik ayakta olacağız, bilin ki defterinizi dürmek için demokratik siyasetin hangi yol ve yöntemi varsa en güçlü şekilde kullanacağız. Korkmuyoruz, sinmiyoruz, bir kere daha ifade ediyoruz size biat etmiyoruz, etmeyeceğiz."

konuşmaların ardından kitle, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı, alkış ve zılgıtlarla oturma eylemine geçti. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın 19.00'da ilçe örgütünde açıklama yapması bekleniyor.