21 Eylül 2024 Cumartesi

Bahçeli'den duruma göre gizli tanık değerlendirmesi

Grup toplantısında konuşan Bahçeli, Rahip Brunson'un tutuklanmasına neden olan gizli tanık ifadelerini baz alan hukuku onaylayarak aynı gizli tanıkların ifadesinin değişmesi ile Brunson'un tahliye edilmesini ise 'gizli tanık politikasının' hukuksuzluğu olarak yorumladı.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Filistinlilere saldırılarını eleştirirken Kürt halkına dönük saldırıları desteklemeye devam edeceğini gösterdi. "Gazze'de barışçıl gösterilerini yapan kardeşlerimize İsrail, ateşle karşılık vermiştir. İsrail çocuklara silah doğrultacak kadar gözünü kan bürümüştür" dedi.
 
"ABD kararını netleştirmelidir. Müttefiki Türkiye mi, PKK/YPG midir? Biz bundan sonra nasıl NATO çatısı altında çalışacağız. Fırat'ın doğusu tehdit olmaktan çıkarılmalıdır" diyen Bahçeli, ABD'ye Suriye'ye saldırma çağrısı yaptı.
 
Rahip Brunson'un tutuklanmasına ve tahliye edilmesine değindiği konuşmasında Erdoğan'ın rehine siyasetinin çöktüğünü yok sayan Bahçeli, "Türkiye ve ABD tarihin en kötü ilişki durumuna paldır küldür gerileyerek çakıldı. Brunson'un ev hapsine alınması fayda etmedi, kanamayı durdurmadı" diyerek yaşanan çatışmanın Brunson'dan daha köklü nedenlerinin olduğunu itiraf etmiş oldu.
 
"Terör örgütleriyle ilişkisi ve iltisakı belli olan şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan misyonerin iki yıl bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir" diyen Bahçeli, kendini yargı yerine koyarak uydurma gizli tanık ifadelerinin neyin karşılığında değiştirildiğini sormayarak 'gizli tanık' beyanlarını dikkate almayan yargıyı eleştirdi.
 
Daha önce AKP'nin İş Bankası hisseleri ile ilgili düzenleme yapması durumunda onay vereceklerini söyleyen Bahçeli, "İş Bankası hisseleri Hazine'ye devredilmelidir" diyerek AKP'ye talimat verdi.