2 Ekim 2024 Çarşamba

Bahçeli: Seçimler zamanında yapılacak, adayımız da Erdoğan

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim çağrılarına "Seçim zamanında yapılacaktır" yanıtını verdi. Tek adam diktatörlüğü olan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" için "yaşayacak" diyen Bahçeli, 2023'te de adaylarının Erdoğan olduğunu açıkladı. Bahçeli yine TTB'yi hedef aldı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Dış politikadaki gelişmeleri değerlendiren Bahçeli, Türkiye'nin zor bir gündemle karşı karşıya olduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye ile Yunanistan, Türkiye ile Fransa" arasındaki "kırılgan ilişkiler" de irtifa kaybı yaşandığını söyledi.

'ERKEN SEÇİM' ÇAĞRISI YAPAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına yanıt veren Bahçeli, "CHP Genel Başkanı'nın seçim isteği sipariştir, aynı zamanda hezeyandır. Kaçış sendromu yaşayan Kılıçdaroğlu düne kadar erken seçime karşı olduğunu söylüyordu. CHP'ye oy veren kardeşlerin bile şaşkınlıkla soruyor. Seçime gidip de ne yapacak, nereye ulaşacaksın? Osman Kavala'ya olan sempatinin arkasındaki neden Sorosçuların desteğini mi almak? Kılıçdaroğlu'na diyorum ki, seçimi falan boşver, altının para ettiği bir dönemdeyiz. Söz gümüş ise sükut altındır. Sükut et de biraz kazan. Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var. Davetsiz gelen döşeksiz oturur. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez. Bu işlere kafa yorma, seçim meçim derdine düşme, işin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol. Seçim zamanında yapılacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşayacaktır. MHP sözünün eridir. 2023'te cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

YİNE TTB'Yİ HEDEF ALDI
Daha önce kapatılması için çağrı yapan Bahçeli bir kez daha Türk Tabipleri Birliği'ni hedef aldı: "Hazin gelişmeler karşısında aydın müsveddelerinin tepkilerini duyanınız oldu mu? TTB'nin haktan ve hakikatten yana tavrını göreniniz oldu mu? Savaşa hayır bildirisini yazan işbirlikçi güruhun itirazını tesadüf edeniniz oldu mu?"